Geen andere Heiland

Comment 1 Standard


Ik, Ik ben de HEERE, buiten Mij is er geen Heiland. Ík heb verkondigd en Ik heb verlost, en Ik heb het doen horen, en er was geen vreemde god onder u. U bent Mijn getuigen, spreekt de HEERE, dat Ik God ben. Ook voor de dag er was, ben Ik, en er is niemand die uit Mijn hand kan redden. Ik zal werken, en wie zal het keren? — Jesaja 43:11-13
Lezen: Jesaja 43:8-13

Prachtige woorden, die de HERE God spreekt tot Zijn volk Israel. Een volk dat ongehoorzaam is, blind en doof, zijn eigen weg gaat en steeds maar weer andere goden achterna loopt. Toch blijft Hij genadig. Hij doet een beroep op het verleden waar hij heeft bewezen God te zijn, de enig Verlosser.

Ook voor ons, Zijn kinderen, gelovigen uit de heidenen geldt dit woord. ook nu is God nog steeds genadig, ook voor het Huis Gods. Denk je niet dat God ook wel eens verdriet heeft over Zijn kerk, Zijn bruid, Zijn Lichaam hier op aarde. We zijn zo aan de wereld gelijkvormig geworden. Alles moet maar mogen en alles moet maar kunnen. Genieten is de hoogste vorm van aanbidding geworden. Wij hebben geen andere goden, zeggen we. Toch sluipen ze langzaam maar zeker onze cultuur in. Geen tuincentra of interieurwinkels meer zonder Boeddha beelden. Op televisie wordt yoga gepromoot en gewoon gevonden en wij de kerk? We zeggen niks, we doen niks of erger nog, we halen ze in huis. ‘Ik bid er niet voor’, zegt men dan, ‘het is een onschuldige rage’. 

Er is geen andere God dan YHWH, de God Die er van oudsher was, nu is een altijd zal zijn. Er is geen andere Verlosser dan Yeshua HaMassiach, de God Die redt, en Zijn Naam is Jezus. Buiten Hem is er geen verlossing, geen heil, geen redding te vinden, hoe oprecht mensen soms zijn in hun godsdienst. Het leidt nergens naar toe. 

God is aan het werk. Massaal komen moslims, die naar het westen zijn gevlucht tot geloof, wereldwijd zien we doopdiensten waar honderden, zelfs duizenden bij betrokken zijn. Niemand kan Zijn werk keren, ook Zijn lauwe kerk niet. Daarom bid ik op deze dag, een week na Pinksteren, dat de Kerk ook in Nederland zich zal ontdoen van het aanbidden van de twijfel en de lauwheid, zich zal verootmoedigen en zich zal bekeren. Dat het vuur van Gods Geest het zal louteren en in vuur en vlam zal zetten. Buiten Hem is er geen heil, dat moet heel Nederland weten!

Advertenties

Een gedachte over “Geen andere Heiland

  1. Weer een goed stuk Arie, wat jou opvalt dat christenen niet opstaan tegen dit alles, dat verbaasd mij ook altijd weer. Velen zijn zo zeer bezig met hun eigen wereldje dat ze verblind zijn voor al het andere. Groetjes en liefs voor jullie allen vanaf een bijzonder warm Curacao. het weer is hier helemaal van slag.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.