Sleutels

Leave a comment Standard


En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste, en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf. — Openbaring 1:17-18http://dawo.nl/?p=4737

LEZEN: Openbaring 1:9-20

Ooit wel eens meegemaakt? Je komt thuis en je bent je sleutels vergeten, of je hebt ze in het contact van je auto laten zitten en de deur op slot gedaan. Je kunt er niet meer in. De toegang is gesloten. Paniek. Inbreken, politie erbij, sleutelmaker etc. (Of als je in de gelukkige omstandigheden bent, de buurvrouw om de reservesleutel  vragen).

Wel, vandaag lezen we dat Jezus de sleutels van het dodenrijk en van de dood zelf heeft en dat Hij eeuwig leeft. Is dat niet geweldig? Alleen heeft dit een andere betekenis. Hij heeft ze namelijk op slot gedaan! Iedereen die in Hem gelooft zal niet sterven, maar eeuwig leven, zegt Hij tegen Maria bij de dood van Lazarus (vlak voor Hij hem opwekte) 

Wij behoeven niet meer naar het dodenrijk om af te wachten op Jezus terugkomst, wij mogen, wanneer we sterven, inslapen is misschien een betere term, rechtstreeks naar de hemel. Daar waar God zit en Jezus naast Hem. Stephanus zag Jezus staan, al klaar om hem te verwelkomen en tegen de moordenaar aan het kruis zei Hij: heden, dat is vandaag, zul je met Mij in het paradijs zijn. Daar zullen we ons voegen in de wolk van getuigen om onze dierbaren aan te moedigen, zoals staat in Hebreeen 11. En daar zullen we altijd bij Hem zijn, onze dierbaren, die in Hem ontslapen zijn begroeten en samen Hem loven en prijzen.

Dood waar is je prikkel, dood waar je overwinning? Vraagt Paulus. Hij heeft de sleutels als dat geen geruststelling is, weet ik het ook niet meer. Hij is de Eerste en de Laatste en de Levende. 

 Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen, omdat Hij leeft, mijn angst is weg. Omdat ik weet Hij heeft de toekomst en het leven is het leven waard, OMDAT HIJ LEEFT!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.