Gezonde navel, frisse botten

Leave a comment Standard


Wees niet wijs in je eigen ogen: vrees de HEERE en keer je af van het kwade. Het zal een medicijn zijn voor je navel en verfrissing voor je beenderen. — Spreuken 3:7-8http://dawo.nl/?p=4738

Lezen: Spreuken 3

Geloven we eigenlijk wel wat hier staat? Spreuken geeft zoveel tips voor een gezond leven, dat je de schrijver Salomo haast een Gezondheidsraad zou kunnen noemen. Eigenwijsheid, wijs in eigen ogen en het niet vrezen van de HERE en je niet bekeren kunnen dus oorzaken zijn van ziekte. Nu niet meteen iedereen die ziek is een schuldgevoel aanpraten, maar wel goed doordenken en bidden als er om de een of andere reden geen genezing optreedt.   Ik geloof heilig in zegen en vloek, niet omdat ik het geloof, maar omdat de Bijbel het zegt. Ja, Jezus heeft de vloek gedragen en is voor ons een vloek geworden. Maar, ik heb dat al eerder gezegd, maar herhaal het nog maar een keertje: Net zo min als iedereen gered wordt, dan alleen door geloof, is ook niet iedere vloek verbroken en iedere ziekte genezen. Ik heb geen zin in discussie, maar laten we eerlijk zijn en Gods Woord laten spreken.

M.a.w wil je lang leven en gezond zijn? Doe wat er in Gods Woord staat. Vrees de HERE, heb diep ontzag voor Hem en keer je af van het kwade. Niet heulen met de vijand, maar breken met het kwaad. Het zal ons goed doen, daar ben ik van overtuigd.

Lees ook: Zegen en vloek – Derek Price

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.