De Enige

Leave a comment Standard


Want er is één God. Er is ook één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus. Hij heeft Zich gegeven als een losprijs voor allen. Dit is het getuigenis op de door God bestemde tijd. — 1 Timoteus 2:5-6http://dawo.nl/?p=4739

Lezen: 1 Timoteus 2:1-8

Er zijn mensen die er nogal een probleem van maken, dat er maar EEN weg is. Er zijn toch vele wegen die naar Rome leiden, zegt men dan? Naar Rome wellicht, maar naar de hemel niet! Paulus bevestigt hier de woorden van Jezus zelf in Joh. 14:6. Er is geen andere weg, dan Jezus alleen. Ik ontving deze week het verzoek voor een ontwerp -shirt. (Www.shirrts.nl) Daar komt op te staan:

Jesus is not A WAY, He is the ONLY WAY

Dan heb je lef om met zo’n tekst op je shirt te gaan lopen. Maar het is precies zoals Paulus hier zegt: Dit is het getuigenis op de door Gods bestemde tijd. Wanneer mensen zeggen dat alle godsdiensten je tenslotte bij God brengen en hetzelfde zijn, dan hebben ze het mis. Geen enkele profeet, verlichte persoon, of zelfs godheid, kwam naar de aarde en gaf Zichzelf als een losprijs! Dat deed alleen Jezus. Hij wees niet alleen de weg, Hij IS de weg. Alleen via de weg van bekering en geloof ontvangen we de genade die Hij heeft gekocht met Zijn leven. Als er een andere weg was geweest, waarbij Jezus niet had hoeven lijden en sterven zou God die dan niet gekozen hebben?

Daarom moeten we dat getuigenis laten horen, omdat God niet wil dat er iemand verloren gaat, maar alle mensen worden behouden en tot erkentenis van de waarheid komen.(vers 4)  Dat is en blijft het hoofdmotief waarvoor we kerk zijn. Een kerk die niet bezig is met zielen winnen verliest zijn bestaansrecht! Is het daarom dat de kerken leeglopen? Ook wij zijn gered om te redden. Evangelisatie is niet iets van een aantal freaks, die met teksten op hun buik lopen en iedereen aanspreken. Nee het is een way of live, die iedere christen zou moeten praktiseren! Iedere morgen vragen aan God, wie mag ik winnen vandaag?

Jezus gaf Zijn leven, de enige weg. Is dat niet wat bekrompen? Nee, want Hij spreidde Zijn armen, wijdopen, want iedereen is welkom, en stierf…….

Kom tot Hem, geef je aan Hem over en ontvang het eeuwige leven! (Www.liveforever.webs.com)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.