Uitgedreven angst

Leave a comment Standard


Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde. — 1 Johannes 4:18http://dawo.nl/?p=4742

Lezen:  1 Johannes 4:7-21

Wat is het toch een geweldig iets dat wij een God van Liefde kunnen dienen. Een God Die ons zo lief had, dat Hij Zelfs Zichzelf opofferde, onze straf droeg, zodat wij niet meer gestraft hoeven te worden. Alles is betaald, vereffend, volledig.

Daarom kunnen we ook altijd, vrijmoedig tot God gaan, zonder bang voor Hem te hoeven zijn. De vreze des Heren, waar de Bijbel ook over spreekt, heeft niets met angst te maken, maar met ontzag. Religieuze geesten proberen ons wel te laten denken dat we bang voor Hem moeten zijn, bang voor het oordeel. ‘God is een verterend vuur’ Jazeker, dat is Hij, voor wie niet in Hem gelooft en niet zijn toevlucht bij Hem zoekt. Maar zoals een kind zich veilig weet in de armen van zijn vader, zo kunnen wij ons veilige voelen in de armen van Onze Hemelse Vader. Al wie op Hem Zijn geloof bouwt zal nooit bedrogen uitkomen. Liefde zonder angst, want liefde met angst bestaat niet, zegt Johannes.

Als je echt van God, van Jezus en van de Heilige Geest houdt verdwijnt de angst uit je leven. In onze bevrijdingsbediening komen we vaak de geest van angst tegen. Het is een harnekkige geest, die mensen lam legt en hen van hun bestemming afhoudt. Je kunt soms voor alles en iedereen bang zijn, zelfs voor je eigen spiegelbeeld. Veel ziekten vinden hun oorsprong in angst. Maar wanneer we God gaan kennen en ons laten doordrenken met Zijn liefde voor ons, is er voor de angst geen plaats en moet die wijken voor de Naam van Jezus.

Heb je soms last van angst voor wat dan ook? Bid dan dit gebed:

‘Vader God, als ik bewust of onbewust een deur heb open gezet voor de geest van angst, dan vraag ik U daarvoor om vergeving. U hebt mij niet een geest van angst, maar een Geest van kracht en liefde en bezonnenheid gegeven. Ik vertrouw mezelf opnieuw geheel en al aan U toe en gebied dan ook de geest van angst om mij nu te verlaten in Jezus Naam. Vader, vul mij opnieuw volledig met Uw Heilige Geest en laat mij Uw liefde voelen, nu op dit moment. amen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.