Iets nieuws 

Comments 2 Standard


Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis. — Jesaja 43:18-19http://dawo.nl/?p=4744

Lezen: Jesaja 43:16-21

Leven in het verleden: vroeger was alles beter. Veel mensen leven zo. Maar je kunt ook achtervolgd worden door hetgeen jou in het verleden is aangedaan. Dagelijks word je ermee geconfronteerd. Het neemt je leven in beslag. Of jaren geleden had je zo’n geweldige ervaring met God, je teert er nog op.

Allemaal dingen die velen van ons doen. We zijn vaak gevormd door wat we hebben meegemaakt, hetzij positief, hetzij negatief, soms ook misvormd. Dan klinkt vandaag de boodschap: ‘Ik doe iets nieuws! Laat het verleden los!

Dat is best heftig. In het stukje van vandaag wordt de uittocht uit Egypte aangehaald en de doortocht door de Schelfzee. Dingen die onlosmakelijk met Israëls geschiedenis verbonden zijn. Dat loslaten? Dat vergeten?

Wat God bedoelt is dat we niet moeten teren op de dingen van het verleden, maar dat Hij er iedere dag is. Iedere dag wil gebruiken om ons te verfrissen, te herstellen, te genezen. Hij is niet een stoffige God, die vroeger iets gedaan heeft, maar het nu niet meer doet of kan. Hij is niet de God uit een dik Boek, hoe belangrijk de Bijbel ook is. Hij is de God van relatie. Hij wil ons vandaag iets nieuws geven, een nieuwe ervaring. Zijn Heilige Geest woont in ons. Het is aan ons om te beslissen of Hij in een rusthuis woont of in een activiteiten centrum. God wil bruisen, een nieuwe wind doen waaien, Zijn kracht dagelijks, door ons heen, manifesteren. Hoe? Doordat wij beschikbaar zijn. Dan komen er wegen in de woestijn, mogelijkheden waar niemand ze zag, rivieren in de wildernis, frisse waterstromen in een dor leven. Wil je dat? Stel je open en beschikbaar voor God en laat je verrassen door iets nieuws. Laat de pijn uit je verleden genezen door Zijn aanwezigheid en kijk naar iedere iedere dag als een dag met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. God doet iets nieuws! Zijn we er klaar voor?

2 gedachtes over “Iets nieuws 

  1. Goedemorgen, ik wil graag een kanttekening zetten bij de tekst in de foto. In de Bijbel staat niet dat we niet moeten denken aan wat God vroeger heeft gedaan, alsof Hij ooit iets verkeerd heeft gedaan, maar dat we niet aan vroeger moeten denken, dit heeft een totaal andere betekenis. Dit is een ernstige verdraaiing van Gods Woord!

    • Ik den niet dat het zo bedoeld is. Ik denk eerder in de trant dat we niet moeten teren op wat de Here ooit heeft gedaan, Hij wil telkens iets nieuws doen, nieuwe manna voor iedere dag

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.