Geestelijke outfit

Leave a comment Standard


Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed. — Galaten 3:27http://dawo.nl/?p=4751

Lezen: Galaten 3:19-29

We komen nu weer bij een moeilijk punt, wat de kinderen Gods sterk verdeeld: de (volwassen) doop, door onderdompeling. In de hele context van de tekst zien we dat er hier tegen gelovigen wordt gesproken, kinderen van God, die dat door het geloof geworden zijn. In Paulus tijd was er geen strijd over volwassen- of kinderdoop. Er werd namelijk alleen maar gedoopt op grond van je geloof. De doop was als het Mikwah, een rituele reininging, die we ook al in het oude testament tegen komen en die tot op de huidige dag nog in joodse synagogen wordt toegepast. In de synagoge in Bergen op Zoom, kan je er nog eentje zien. Men ging, gekleed en al, kopje onder. 

Bij zijn Hemelvaart geeft Jezus Zijn discipelen de opdracht om van de hele wereld discipelen te maken, door ze te dopen (Mat.28;19) Wie worden dus gedoopt: zij die tot geloof gekomen zij, hoe? Door onderdompeling. Je doop is je eerste daad om een discipel van Jezus te kunnen worden.

Ook de tekst van vandaag laat dat weer zien: Iedereen, die in Christus gedoopt is, heeft zich met Chritus bekleed. Op het moment dat we uit het water komen, hebben we dus een nieuwe outfit in de geestelijk wereld: we dragen niet meer ons zondenpakje, maar zijn bekleed met de Here Jezus. We doen Hem aan. Iedere duivel, demoon of wat dan ook ziet niet meer ons, maar Hem! Wanneer we dat gaan beseffen, worden we niet hoogmoedig, maar wel strijdbaar. We zijn bekleed met de kleren van het heil (redding, genezing en bevrijding) Nu worden we herkend aan ons gewaad:-) onze geestelijk outfit bestaat uit Jezus zelf! Waar wij komen, komt Hij. Besef je nu dat er zoveel strijd is om de doop? De duivel wil niet dat wij gaan weten en beseffen wat en wie we zijn in Christus, omdat hij weet dat hij, niet tegen ons, maar wel tegen Christus en dus die met Hem bekleed zijn het onderspit moet delven!

Lieve mensen, laten we met elkaar de strijdbijl begraven en beseffen wat het inhoudt en er naar gaan handelen.

Proclameer het maar vandaag: Ik ben met Christus bekleed, de vijand ziet niet mij, maar Hem!   Wij zijn door Hem bedekt en met Hem bekleed. Dan herken je de gelovige dus aan zijn gewaad…..door de tekenen die hen volgen (Marcus’ 16)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.