Alles mogelijk

Leave a comment Standard


Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft. β€” Filippenzen 4:13http://dawo.nl/?p=4754

Lezen: Filippenzen 4:10-20

Wat een mooie tekst weer, deze dag. Zeker om te proclameren over je leven. Ik kan alles aan. Maarre….daar zeg je nogal wat. Alle dingen zijn tenslotte alle dingen, alles is tenslotte alles. Ook je tegenslagen dus, maar ook je welvaart. (Vers 12) Het spreektwoord zegt dat nood leert bidden. Maar ook dat het sterke benen zijn die de weelde kunnen dragen….

Gelukkig staat het er bij: ‘door Hem Die mij kracht geeft’ Weer zo’n gouwe ouwe Opwekkingssong, die je heerljk klappend mee kunt zingen.  Daarmee meteen deze bijbeltekst uit je hoofd lerend. (Opwekking 120)

Ik kan alles aan, ik kan alles. En zei de Here Jezus dat ook niet ergens?’ En niets zal je meer onmogelijk zijn’ (Mat;17:20)

Okay, dit geloven is 1, er naar handelen is 2. Maar wie het woord hoort en het doet, is als de man die zijn huis bouwt op de rots. Geloof is als een spier. Je moet hem oefenen. Eerst voor kleine dingen, dan steeds groter. En dan is ineens alles mogelijk, omdat we het geloof hebben dat bergen kan verzetten, ook al is het maar zo klein als een mosterzaadje.

Doordat de Heilige Geest, Die Jezus uit de dood heeft opgewekt, in ons woont hebben we een scala van gaven (9) in ons, waardoor niets meer onmogelijk zal zijn. Door die te oefenen en er naar te jagen bezitten we zulk een kracht, dat we alles aan kunnen. Er is geen situatie meer die voor problemen zorgen kan. Een berg wordt een molshoop, een zee een pad waardoor je met droge voeten doorheen kunt. Alles is een peuleschil, als we maar zijn aangesloten op de Krachtbron zelf. Dan kunnen we alles en zal niets ons meer onmogelijk zijn. Dat geloven en praktiseren maakt dat geloven niet saai is, maar iedere dag een avontuur. Durf jij het aan?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.