Wandelen in het Licht

Leave a comment Standard


Hij zal oordelen tussen de heidenvolken en veel volken vonnissen. En zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen. Oorlog voeren zullen zij niet meer leren. Huis van Jakob, kom, laten wij wandelen in het licht van de HEERE. — Jesaja 2:4-5http://dawo.nl/?p=4756

Lezen: Jesaja 2:1-5

De Eindtijd. Een geladen begrip in deze dagen. Vele discussies,maar ook veroordelingen tussen christenen onderling. En de duivel heeft weer eens iets gevonden waarmee hij de kinderen Gods uiteen kan drijven. Ook vandaag gaat het over ‘het laatst der dagen’. Jesaja schrijft hier wat er dan zal gaan gebeuren. Een deel van de tekst is te vinden op het gebouw van de Verenigde Naties in New York. Na de WOII dacht men het in de hand te kunnen houden, maar er sindsdien nog nooit een dag zonder oorlog geweest in de wereld. Het zal dan ook alleen maar kunnen gebeuren als de Here Jezus teruggekomen is.  Is Hij dat al, zoals sommigen heel stellig beweren? Ik zou zeggen, kijk eens om je heen…… Zie je deze tekst al waarheid geworden zijn? Ik nog niet, maar misschien ben ik wel verblind……

Het belangrijkste voor ons vandaag is de laatste zin: Laten wij wandelen in het Licht van de HERE. Licht schrijf ik met een hoofdletter, omdat het Licht van de wereld in de eerste plaats de Here Jezus Zelf is. Maar wanneer wij wandelen in Zijn Licht, verspreiden wij het ook en zijn wij juist weer het Licht van de wereld.

De wereld dwaalt in duisternis, misleidt door de boze en door hem verblind, Zij zoeken het in allerlei dingen, ook spiritueel. Boedah, Yoga, Hindoeïsme, in contact komen met gestorven geliefden, alles is toegestaan en alle wegen leiden naar god. Ja naar de god van deze wereld, of tewel de duivel.  Er is maar EEN weg en dat is Jezus. Hem kennen, beschenen en verlicht te worden door Hem is de enige manier om bij God te komen. Laat zo je licht schijnen voor de mensen. Want als de boodschap van het Koninkrijk aan de hele wereld zal zijn verkondigd komt Jezus pas terug. Wij kunnen zijn komst bespoedigen, door daar actief aan mee te werken. Iedere ziel die gewonnen wordt brengt Zijn wederkomst weer een stapje dichterbij….. Dat is pas Kingdom Now!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.