Rijkdom

Comment 1 Standard


In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade, die Hij ons overvloedig geschonken heeft, in alle wijsheid en bedachtzaamheid. — Efeziers 1:7-8http://dawo.nl/?p=4762

Lezen: Efeziers 1:1-14

God is rijk. Rijk aan genade. Het is in Zijn aard om ons genadig te zijn. Maar dat kon niet zomaar. Daar moest voor betaald worden. Daar moest bloed voor vloeien. Dat klinkt wreed. Dat was het ook. Het lijden en sterven was niet licht, ook niet als je de Zoon van God bent. Jezus zweette bloed van angst bij het vooruitzicht de gehele beker van Gods toorn op te moeten drinken.  Zijn lijden was ultiem. Niemand heeft ooit zo geleden als Jezus. Hij was verlaten dor Zijn vrienden en ingewijden, zijn intimi. Verraden en verloochend. Bespot en beschimpt. En last but not least, zelfs verlaten door Zijn Vader. De zon wilde niet meer schijnen. Alle toorn van God werd over Hem uitgestort.

Maar daardoor betaalde Hij voor de zonden en overtredingen van de gehele wereld, verzoende Hij God met de wereld. Velen denken dat het nu wel goed komt met iedereen. Dat onze God de God is van de alverzoening. Dat Zijn genade zo groot is, dat nu wel iedereen wordt gered. Maar de Bijbel zegt heel duidelijk dat dat niet zo is. Wie in Hem gelooft gaat niet verloren, maar heeft eeuwig leven. Wie niet gelooft is reeds verloren, zegt Jezus (Joh. 3:16-18) Je zult uit die verloren staat moeten komen, wil je die vergeving ontvangen. God is niet aleen liefde en genade, Hij is ook rechtvaardig!

Het geloof in Jezus is de manier om die redding, die vergeving van al je zonden te ontvangen. Dat begint met een eenvoudig gebed van overgave, je zonden belijden en Jezus uit te nodigen in je hart.

Vanmiddag gaan we weer met een clubje de straat op. Om Gods kracht te demonstreren en de mensen bij Jezus te brengen. Heb je tijd, kom mee. Het is altijd weer zo’n geweldig moment als mensen Jezus in hun hart uitnodigen en op dat moment die vergeving, waar we het hier over hebben, ontvangen. Feest in de hemel, feest in onze harten.

God is rijk aan genade. Iedereen, die in Hem, dat is Jezus, gelooft, ontvangt die vergeving en dat nieuwe leven! Heb je dat nog niet en wil je dat ook? Klik dan hier> Gratis Geschenk

Een gedachte over “Rijkdom

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.