Zoek eens Boven

Comments 2 Standard


Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit. Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn, want u bent gestorven en uw leven is met Christus verborgen in God. Wanneer Christus geopenbaard zal worden, Die ons leven is, dan zult ook u met Hem geopenbaard worden in heerlijkheid. — Kolossenzen 3:1-4http://dawo.nl/?p=4764

Lezen: Kolossenzen 3:1-17

Wat kunnen we ons toch druk maken over allerlei aardse zaken, dingen die op zich zelf van belang zijn, maar die ons zo in beslag kunnen nemen, dat we de ‘dingen die boven’ zijn vergeten. In dit stuk wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen aardse en hemelse zaken. Opnieuw wordt het beeld van het gestorven zijn, verborgen zijn in Christus en de  opstanding uit de dood, door de nieuwe mens, door de doop op grond van je belijdenis, bevestigd. 

Jezus zit aan Gods Rechterhand, d.w.z. Hij heeft alle macht en autoriteit. Wanneer we ons daarop richten en beseffen dat wij, als Zijn ambassadeurs, ook die autoriteit hebben, gaan we anders tegen zaken aankijken. Dan zien we dat al die aardse dingen ons afhouden van het doel wat God heeft met ons leven. Alle zorgen en sores ten spijt, ze zullen moeten wijken voor de Naam van Jezus, want niets is sterker dan die Naam. De demonen huiveren voor het geluid van de Naam. Beseffen we wel wat er voor kracht is in die Naam? Zoals een politieagent mag handelen ‘in Naam der wet’ mogen wij handelen in de Naam van Jezus. Alle macht en kracht,overheden en wat dies meer zij in de hemelse gewesten, moet gehoorzamen aan de bevelen uitgesproken in die Naam. Ziekte moet wijken, problemen moeten wijken. Ook je dagelijkse omstandigheden zijn onderhevig aan die Naam. Wanneer wij gaan handelen in die autoriteit, begrijp je ook dat Jezus zei: En niets zal jullie meer onmogelijk zijn. Wat je problemen ook zijn: zoek eens boven, bedenk eens boven, en handel in de, aan ons gegeven autoriteit.

Dan zit het er ineens heel anders uit!

2 gedachtes over “Zoek eens Boven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.