Trouwe roeper

Comment 1 Standard


En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk bewaard worden bij de komst van onze Heere Jezus Christus. Hij Die u roept, is getrouw: Hij zal het ook doen. — 1 Tessalonicenzen 5:23-24http://dawo.nl/?p=4765

Lezen: 1 Tessalonicenzen 5:23-28

Paulus is aan het eind gekomen van zijn eerste brief aan de Tessalonicenzen. Wat zal hij ze nog vertellen? Hij doet een wens, een bede. Hij bidt niet,maar spreekt een verlangen uit, Moge is niet dat het mag gebeuren, maar is aanvoegende wijs: het is mijn verlangen dat de God van de Vrede (JHWH Shalom in het Hebreeuws) jullie apart zal zetten, helemaal. En het is mijn wens dat jullie oprechte geest, ziel en lichaam onberispelijk bewaard zal worden bij de dag van van de Here Jezus. Wij gebruiken tegenwoordig veel het woordje mogen in onze gebeden, zo van mag het alsjeblieft? Maar het ontkracht onze autoriteit in het gebed. Ons spreken is scheppend, ook in gebed.

We zien ook hier weer een drie-eenheid: ziel, geest en lichaam. Wij mensen zijn geschapen naar het beeld van de Drie-enige en zijn dus zelf ook drie-enig.

En dan die mooie zin, die belofte: Hij die u roept is getrouw, Hij zal het ook doen. Als God je ergens voor geroepen heeft, dan zal Hij ook die bekwaamheid geven. Afgelopen zaterdag mochten we iemand kickstarten. Ze had nog nooit geëvangeliseerd of voor de zieken gebeden. In haar vorige gemeente had men haar verteld dat je er klaar voor moet zijn. Hoe klaar? Hyper-geestelijk, 2 u per dag bidden. 100 bijbelteksten uit je hoofd? Als dat zo zou zijn, is het je eigen bekwaamheid waarmee je op pad gaat. Ik denk dat een van de redenen dat er zo weinig zielen worden gewonnen is, dat we het van onze eigen bekwaamheid verwachten. Maar het enige wat God van ons vraagt is beschikbaarheid. Als wij ons beschikbaar opstellen en afhankelijk zijn van Gods Geest in ons, dan gaan we tekenen en wonderen zien, dan gaan mensen hun leven aan Jezus geven, als ik met ze praat. Dat ervaren we in onze Krachtevangelisatie. Dezelfde vrouw bad die dag voor een zuster die haar hele leven lang al scheve voeten had. Ze zijn nu recht. Ze leidde iemand tot Jezus op straat en ’s avonds haar vader, moeder en zusje. Ze had geleerd beschikbaar te zijn. Het enige wat je ongeschikt maakt om vruchtbaar te zijn in het Koninkrijk van God is eigendunk. Hij die je roept, en Hij roept ons allen om mensen te winnen en getuigen van Hem te zijn, Hij is trouw, Hij wil het zo graag door je heen doen. Laat Hem zijn gang maar gaan, dan ga je dingen zien, waarvan je nooit had kunnen dromen. Hij is een trouwe roeper. Dat is toch geweldig?

Een gedachte over “Trouwe roeper

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.