God is goed

Leave a comment Standard


Want de HEERE is goed, Zijn goedertierenheid is voor eeuwig, Zijn trouw van generatie op generatie. — Psalmen 100:5http://dawo.nl/?p=4766

Lezen: Psalmen 100

Op deze laatste woorden van deze Psalm kan je alleen maar Ja en amen zeggen. Zeker als het je goed gaat, dan is het makkelijk. Maar kunnen we het ook als de omstandigheden anders zijn?

De HEERE is goed, in iedere omstandigheid. Maar soms kan je daaraan twijfelen als alles om je heen instort. Je te horen hebt gekregen dat je een vreselijke ziekte hebt, je huwelijk op de klippen loopt, je je baan verliest of  je een kind moet missen en noem maar op. 

Waaruit blijkt die goedheid dan? Natuurlijk uit de zegeningen die we iedere dag ontvangen. En geloof me, die zijn meer dan we soms beseffen. Het lied ‘tel je zegeningen’ is wat dat betreft een goed voorbeeld om dat eens regelmatig te doen. Laten we niet zo zijn als het volk Israel, dat de enige zegening nog niet binnen had of alweer begon te ‘murmureren’ 

Bovenal blijkt natuurlijk Zijn goedheid en trouw uit het offer van Zijn Zoon, de Here Jezus, die Zijn leven gaf als losprijs, zodat er niemand meer verloren hoeft te gaan.

Kijk ook eens naar gezinnen waar al generatie op generatie de Here wordt gevreesd. Er is daar zegen. Zijn trouw is voor eeuwig. Er is niet alleen een vloek die op generaties kan liggen, maar ook een zegen. Daar mag je van genieten en in volgen.

Deze Psalm proclameren, juist als het minder gaat, is zo krachtig. Toen het koor en het orkest, bij de inwijding van de tempel, dit lied, deze regels, zong, vervulde de heerlijkheid des Heren de tempel en konden de priesters niet meer blijven staan. Gods aanwezigheid komt, als we Hem loven en prijzen, met een oprecht hart en zeker in moeilijkere omstandigheden. En als we Zijn aanwezigheid in onze problemen toelaten, worden ze ineens heel anders. Want Hij draagt ons er door heen. Hij is niet aleen maar goed, maar ook goedertieren en trouw. Wat er ook gebeurt, Hij is erbij!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.