De hoogste tijd

Leave a comment Standard


En dit te meer, omdat wij het beslissende tijdstip kennen, namelijk dat de tijd reeds is aangebroken dat wij uit de slaap ontwaken. Want nu is de zaligheid dichter bij ons dan toen wij tot geloof kwamen. De nacht is ver gevorderd en de dag is nabij gekomen. Laten wij dus de werken van de duisternis afleggen en de wapens van het licht aandoen. — Romeinen 13:11-12http://dawo.nl/?p=4770

Lezen: Romeinen 13:8-14

Mensen, die de Here Jezus nog niet kennen, leven in de duisternis. Ze zijn nog slaven van de vorst der duisternis, de satan. De dingen die ze doen zijn niet altijd slecht en verdorven. Dat zou al te makkelijk zijn, maar tenzij ze zich bekeren en de Here Jezus aannemen als hun redder en verlosser, zijn ze op weg naar eeuwige duisternis. Dat is zoals de Bijbel het ziet, maar je eigenlijk niet meer zo mag zeggen van heel veel mensen. Vorige week plaatse ik het woordje doodzonde, met de vraag welke zonde je uit de hemel houdt. Er is nauwelijks op gereageerd. Maar de enige zonde, die mensen uit de hemel houdt is die van ongeloof. (Joh. 3:16)

Hier spreekt Paulus over de werken van de duisternis, die wij als gelovigen moeten afleggen. Dat heeft te maken met levensheliging en wordt in ons bewerkt door de Heilige Geest. Maar wij moeten dat wel willen. Neem bijvoorbeeld een verslaving, en ik veroordeel niemand, hoor, het is een voorbeeld. Ik ben er van overtuigd dat God ons van iedere verslaving kan afhelpen, als wij maar willen en onze onmacht belijden. Ik heb jaren gerookt en ben vele malen gestopt, maar toen ik zei dat ik wilde stoppen en het niet kon zonder Gods hulp en Hem erbij riep, werd ik ervan bevrijd. Als wij niet willen, kan God er niet bij.

De nacht is ver gevorderd, schrijft hij hier, de dag nabij. Paulus leefde in de veronderstelling dat hij de wederkomst van Jezus zou meemaken. Daarom had hij zo’n haast om velen te bereiken met het evangelie. Wij zijn bijna 2000 jaar verder. Komt Hij nog wel, of is Hij al gekomen, zoals nu al wordt geloofd? 

We zijn in slaap gesukkeld, zoals Jona, op de vlucht voor zijn roeping, in slaap gevallen was, toen het schip in doodsnood was en dreigde te vergaan.

De wereld is in doodsnood. Zo velen zijn op weg naar de eeuwige duisternis en wij, slapen we? Houden we ons bezig met de werken van de nacht? Spelen we kerkje of liggen we wakker omdat  de mensen die Jezus niet kennen verloren gaan?

Laten de werken van de duisternis afleggen, zonde, die ons niet uit de hemel houdt, maar wel van ons doel afhoudt en doe de wapens van het licht aan, of zoals vers 14 zegt: doe de Here Jezus aan. Zoals Hij is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden, (Lukas 19:10), zo zijn wij ook gezonden om dat de doen (Joh. 20:21) Hem aandoen, de wapens van het Licht begint met ontwaken. Kerk, word wakker, gelovige ontwaak: ontmasker de werken van de duisternis, en zet de mensen vrij van zonde en ziekte en predik het evangelie: er is redding voor een ieder die de Naam van Jezus aanroept!(Rom. 10:13) Word wakker, het is de hoogste tijd!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.