Sterke toren

Leave a comment Standard


De Naam van de HEERE is een sterke toren, een rechtvaardige snelt daarheen en wordt in een veilige vesting gezet. — Spreuken 18:10http://dawo.nl/?p=4789

Lezen: Spreuken 18:1-11

Voor velen breekt de vakantieperiode aan, of is dat misschien al het geval. Op mijn statistieken zie ik al een aantal landen waar geen Nederlands gesproken wordt, op de bezoekerslijst staan. Geniet ervan.

Vaak ga je dan iets bezoeken wat bezienswaardig is in een stadje waar je in de buurt verblijft. Een kasteel of kerk hoort daar bij. En meestal hebben die een toren, al eeuwenoud, vaststaand op die plaats. Onverwoestbaar lijkt het wel. 

Wel, zo is dus de Naam van JHWH, een sterke toren, onverwoestbaar, sterk te midden van allerlei krijgsgeweld. Ook vandaag aan de dag worden we daarmee geconfronteerd. Gisteren weer in Nice, het gaat maar door. Een prachtige vakantieplaats. Mijn collega gaat er volgende week heen…. Zijn we dan nergens meer veilig?

De Naam van de HEER is een sterke toren. Er is kracht in Gods Naam. God heeft vele namen: JHWH Rapha, de God geneest, JHWH Jireh, God voorziet, JHWH Shalom, de God van de Vrede. En natuurlijk komen die allemaal samen in de naam Jezus. Niets is sterker dan dat ene Woord: Jezus. De Naam boven alle naam, de naam waarvoor demonen sidderen en op de vlucht gaan, waarvoor ziekte moet wijken. De naam die ook te pas en te onpas wordt misbruikt, omdat de satan die wil ontkrachten. Maar als we onze toevlucht nemen tot die Naam, bidden in die Naam, onze autoriteit uitoefenen in die Naam, dan komt de geestelijke wereld in beroering. Ken jij, ken jij, die Naam nog niet? DIe naam draagt mijn Heiland, mijn lust en mijn lied!

In vroegere tijden snelde men in tijden van gevaar naar zo’n toren toe om er veilig te zijn. In deze tijd kunnen we schuilen bij die bijzondere Naam, die zo ontzettend krachtig is, maar waarvan de meeste gelovigen de kracht niet ervaren of gebruiken. Jezus zegt, als je bidt in Mijn Naam, zul je het ontvangen. Toch sluiten velen hun gebed af met ‘om Jezus wil’ hoe vroom en oprecht het ook klinkt, zo heeft Hij het ons niet geleerd.

Wanneer we gaan handelen in de autoriteit van die Naam, gaan we wonderen zien, verhoringen op gebed en schuilplaatsen in gevaar. 

Waarheen je ook gaat op vakantie, bekijk eens zo’n toren en denk aan die Naam. In ieder geval wens ik je Zijn bescherming toe, in Jezus Naam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.