Volmaakt

Leave a comment Standard


Want met één offer heeft Hij hen die geheiligd worden, tot in eeuwigheid volmaakt. — Hebreeën 10:14http://dawo.nl/?p=4791

LEZEN: Hebreeën 10:1-18

Wat een mooi vervolg op de Opfrisser van 16 juli 2016! Sommige Opfrissers brengen wel eens een discussie voort. Nu hou ik helemaal niet van discussiëren, maar op deze moest ik wel ingaan. Iemand schreef: Maar God stelt wel Zijn eisen, maar de vergeving van onze zonden die wij nodig hebben is via Jezus offer.

En dat is nu precies wat God niet doet. Zijn Liefde voor ons is o n v o o r w a a r d e l i j k. Door het offer van Jezus zijn we, iedereen die gelooft, in Zijn ogen volmaakt. Dat is nu exact wat het ene offer van de Here Jezus deed. De enige voorwaarde die Hij stelt is: geloof, niets meer en niets minder. God ziet ons aan, niet naar wat we hebben gedaan, maar naar wat Jezus heeft gedaan. Als mijn heiliging naar nog bij moest komen, is dat weer eigen werk en dat zou weer stof tot roemen geven. We zijn gewassen en gereinigd door het Bloed van het Lam. Dat is een status die we hebben gekregen op het moment dat we Jezus aannemen. Onlangs schreef ook iemand dat je pas gered bent als je bent gedoopt, door onderdompeling op grond van je belijdenis. Hij haalde daar zelfs de vervloeking uit Galaten bij aan…(Gal. 1:8,9)..

Maar, ook dat is niet waar! Al deze dingen zijn een gevolg van je redding, maar geen voorwaarde. God heeft het zelfs zo eenvoudig gemaakt dat Hij tot 3 x toe in Zijn Woord heeft laten opnemen, dat iedereen die de Naam van de Heer aanroept behouden, zalig, gered zal worden. 3 x, 1 x namens de Vader, 1 x namens de Zoon en 1 x namens de Heilige Geest. Dus iemand die in stervensnood, bij de laatste ademtocht;’ Jezus red mij’ roept, komt in de hemel? Kijk naar de moordenaar aan het kruis: ongeheiligd, ongedoopt, ter dood veroordeeld. Maar Jezus zijn: vanaf vandaag zul je altijd met Mij zijn!

Dus we kunnen maar raak leven, zondigen, we zijn toch gered?

Ik ben ervan overtuigd dat net zo min we iets hebben kunnen toevoegen aan onze redding dan ons geloof, omdat we uit genade zijn gered, we ook niets kunnen doen om uit die genade te raken, dan ongeloof….. Want ongeloof is de enige zonde, de doodzonde dus, die ons uit de hemel houdt

Maar genade is niet de vrijbrief om maar te zondigen, nee genade is de kracht om, door de Heilige Geest, dat heilige leven te leiden. Want geheiligd zijn we al, we zijn los van dat krampachtige, ‘o, ik heb iets verkeerds gedaan, nu durf ik niet meer bij de Vader aan te kloppen’ Dat is een leugen van de aanklager. Hij probeert je met zondebesef bij God vandaan te houden. Maar de Heilige Geest, Die ook overtuigt van zonde, zal je altijd naar Jezus toe brengen. Hij schrijft die wet in ons binnenste, zodat we Hem gaan volgen, niet uit angst of plichtbesef, maar uit liefde.

Wanneer we gaan beseffen dat we geheiligd zijn, gaan we ook als zodanig handelen, wandelen in de gaven en de vrucht van de Geest, omdat we zelf het level van Jezus nooit kunnen bereiken, heeft hij het voor ons gekocht, duur betaald, met Zijn eigen bloed. Zo groot is het offer van Jezus, laten we dat door niemand laten roven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.