Heilig, smetteloos en onberispelijk

Comment 1 Standard


En Hij heeft u, die voorheen vervreemd was en vijandig gezind, zoals bleek uit uw slechte daden, nu ook verzoend, in het lichaam van Zijn vlees, door de dood, om u heilig en smetteloos en onberispelijk voor Zich te plaatsen, als u tenminste in het geloof blijft, gefundeerd en vast, en u niet laat afbrengen van de hoop van het Evangelie, dat u gehoord hebt, dat gepredikt is in de hele schepping die onder de hemel is, waarvan ik, Paulus, een dienaar geworden ben. — Kolossenzen 1:21-23http://dawo.nl/?p=4812

Lezen: Kolossenzen 1:24-29

Ik hou van wonderen, genezingen en alles wat daarbij hoort. Ik vind het heerlijk om mensen te trainen om daarin uit te stappen, bijvoorbeeld tijdens onze KiXtart acties. (1 oktober in Terneuzen) Maar altijd blijf ik er dan  wel op hameren dat het allergrootste  wonder is, dat iemand zijn hart opent voor de Here Jezus. ‘Beter met twee ongelijke benen in de hemel, dan met twee gelijke in de hel’ is een veel gebezigde  uitspraak van mij. Alleen genezing zonder het evangelie uitleggen en ze proberen voor Christus te winnen heeft dus nauwelijks zin.

Hier wordt dat allergrootste wonder weer eens beschreven. Mensen, u, jij en ik, eerst vervreemd van God en het evangelie en zelfs vijandig gezind, te zien door de zonden die we deden, zijn verzoend door de dood van Jezus aan het kruis. Daarom ziet de Vader ons nu aan, door Hem, heilig, smetteloos en onberispelijk. Doen we dan geen zonden meer? Ja, we zijn nog steeds niet volmaakt. Jezus is nog niet teruggekomen. Maar omdat we verzoend zijn worden ze ons niet meer aangerekend. Op het moment dat we ons hart voor Jezus openden en Hem uitnodigden om bij ons binnen te komen, werden we vernieuwde mensen. Door de Heilige Geest zijn we nu aan het veranderen naar die heilige, smetteloze en onberispelijke staat, maar God ziet ons aan, alsof we dat NU al zijn! Dat is nu precies wat Jezus uitriep aan het kruis: Het IS volbracht. M.a.w. er hoeft niets meer aan toegevoegd te worden. Door het in geloof te accepteren, gaat het voor ons gelden. We moeten natuurlijk wel in de geloof blijven. Blijven geloven en er ons door niets of niemand van laten afbrengen. Maar de genade  Gods is zo groot, daar kan niemand ons toch van afhelpen? Voed je daarom met het Woord. Check of het ‘recht gesneden’ wordt. Dat Gods volledige evangelie van Vader, Zoon en Heilige Geest gepredikt wordt. Dat wil niet zeggen dat je met een kritische geest daar gaat zitten luisteren, maar wel meelezen in je bijbel en checken of het klopt in het woord en in je geest.

En draag het uit, de beste manier om je geloof levend te houden is om er actief mee bezig te zijn, in het uitdragen aan anderen. Dat kan en mag met tekenenen en wonderen, maar heeft als doel om ze te winnen voor Jezus. Want een ziel die niet gewonnen wordt, gaat wel verloren…..

Een gedachte over “Heilig, smetteloos en onberispelijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.