Allesovertreffend

Comment 1 Standard

Maar wij hebben deze schat in aarden kruiken, opdat de allesovertreffende kracht van God zou zijn en niet uit ons. — 2 Korintiers 4:7 

http://dawo.nl/?p=4829

Lezen: 2 Korintiers 4:7-15

Weet je wat een hyperbool is? Dat is een sterke overdrijving, bijvoorbeeld: ik sta hier al een eeuwigheid te wachten. We gebruiken dat wel vaker in het Nederlands. Het woord wat hier in het Grieks gebruikt is, is hetzelfde woord. Maar dan wordt het inderdaad allesovertreffend. Er gaat geen kracht boven die kracht die in ons: de Heilige Geest. En dat is geen overdrijving. Dat is de realiteit. Wat dan zo jammer is, is dat die kracht maar zo weining tot uiting komt. De wereld denkt dan dat we overdrijven, maar dat doen we juist niet. 

Het mooie is dat het een schat is in een aarden kruik, waarmee ons lichaam wordt bedoeld, dus breekbaar. Je hoeft geen krachtpatser te zijn,ook niet geestelijk, er niet gelikt uit te zien of wat dan ook. Juist het breekbare in ons laat zien dat het niet ons werk is, maar Zijn werk in ons.

Bescheidenheid past ons dus zeker, maar niet in de zin dat we het daarom maar niet gebruiken. Nee, die allesovertreffende kracht moet gemanifesteerd worden. Iedere, Geestvervulde gelovige bezit die kracht. Een kracht om in het bovennatuurlijk te bewegen. Om het onmogelijke te doen. Gisteren maakte ik op mijn werk een grapje, toen er een klant nog laat bestelde. ‘Wonderen doen we direkt, het onmogelijke duurt iets langer’ En eigenlijk is dat zo, of hoort dat zo te zijn. De Here Jezus zei het immers zeker Zelf : en niets zal je meer onmogelijk zijn. Het Koninkrijk van God is een Koninkrijk van kracht, de kracht van de Heilige Geest, Opstandingskracht. Die zich uit in zwakheid. Hoe zwakker wij zijn, hoe sterker de kracht naar buiten komt. O Kerk, waar is je besef van de kracht Die in je is?

Als een olifant wordt geboren en getraind gaat worden om in het circus of in het bos te werken. Krijgt hij, als babyolifantje, een touw om zijn poot, dat weer vastzit in een, in de grond geslagen paaltje. Hij kan zich alleen maar bewegen zover als het touw dat toelaat. Als hij later groot (en sterk) is, wordt dat zelfde paaltje en datzelfde touwtje nog steeds gebruikt. Hij weet niet beter dan dat is zijn bewegingsruimte. Maar de kracht die hij in zich heeft, kan makkelijk dikke bomen uit de grond ontwortelen en kilometers voortslepen. Maar hij beseft het niet, dus…..Zo zijn wij, als we naar ons zelf kijken en naar wat er ons geleerd is. Wij bewegen in het kringetje van onze eigen zwakheid. Maar als we gaan beseffen welke Kracht er in ons woont, die allesovertreffende kracht, dan is er geen probleem meer zo groot of we vinden er wel een oplossing voor, in de kracht van de Geest! Wil je er, net zoals ik, ook mee aan de slag? Werp dan al je beperkingen van je eigen zwakheid af en ga bewegen. Wacht niet op een beweging van God, word een beweging van God, vandaag nog! Waarom zou je wachten tot morgen? 

Een gedachte over “Allesovertreffend

  1. Pingback: Allesovertreffend |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.