Zijn en worden als Jezus

Comment 1 Standard


Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is. — 1 Johannes 3:2http://dawo.nl/?p=4832

Lezen: 1 Johannes 3:1-17

Dit is weer een bijzondere tekst, waar we onze dag mee beginnen. En tekst waarin heden en toekomst door elkaar heen lopen. Waar hetgeen wij hebben en nog zullen krijgen elkaar raken. Waar verwachting en hoop alleen maar sterker worden door hetgeen we nu al ervaren.

Zijn en worden zoals Jezus, heb ik dit stukje genoemd. Dat duidt op een proces. Het is er al, in mindere of meerdere mate, maar nog niet af. Pas af als Jezus terugkomt. Als we zullen zien wie Hij is, hoe Hij is. 

Het begint met ons kinderen van God te noemen, een titel, een status die veel mensen, zeker in ‘zwaardere’ kringen zich niet zo makkelijk durven toe-eigenen, maar wat een ieder, die Hem aangenomen heeft zich mag noemen,op grond van Joh 1:12. Hoe neem je Hem aan: www.gratisgeschenk.ga.

Doordat zovelen zich nog geen kind van God durven noemen, zullen ze ook niet opereren vanuit die status. De verloren zoon kwam bij zijn vader en riep uit: ik ben niet waard uw kind genoemd te worden, ik wil uw dienstknecht, slaaf zijn. Maar de Vader omarmde hem en gaf weer de zoonstatus: een ring van autoriteit, een mantel en schoenen aan zijn voeten. Wanneer wij slaven zijn, zijn we gehoorzaam uit plicht, wanneer we kinderen zijn, zijn we gehoorzaam uit liefde, dat is het verschil 

En vanuit die autoriteit opereerde Jezus en de machten van de hel gehoorzaamden Hem. Vanuit die autoriteit mogen, sterker nog, moeten wij opereren, want we hebben macht gekregen over de gehele legermacht van de vijand (Luc.10:19) en die zal ons dus ook moeten gehoorzamen. Als we die positie niet beseffen, bidden we heel anders. Ik stel me zo voor dat Prinses Amalia niet aan haar vader zal vragen: Zijn Koninkijke Hoogheid, Majesteit,Koning der Nederlanden, zoudt U mij, in uw oneindige goedheid de pindakaas willen aanreiken? Nee, ze vraagt gewoon: Pa, geef de pindakaas even door. Snap je het verschil? Onze status maakt dat we, net als Jezus, kinderen van God zijn, In die wetenschap en in die afhankelijkheid, geleid door de Heilige Geest hebben wij de opdracht om het koninkrijk van God te verkondigen:Bekeert U, want het is nabij (dichtbij) Wr zijn nog steeds in het overgangsproces, nog niet volmaakt, nog steeds lerende, maar dat mag en kan ons er niet van weerhouden dat doel na te streven, lijken op Jezus. In woord en daad

Een gedachte over “Zijn en worden als Jezus

  1. Pingback: Zijn en worden als Jezus |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.