Doorzetten

Leave a comment Standard


En laten wij niet moe worden goed te doen, want te zijner tijd zullen wij oogsten, als wij het niet opgeven. — Galaten 6:9http://dawo.nl/?p=4836

Lezen: Galaten 6:1-10

Het spreekwoord zegt het al: wie goed doet, goed ontmoet. Uit de context blijkt dat het over het werk van de Geest gaat, met name de vrucht. Zaaien op de akker van je eigen vlees levert de dood op, zaaien in de Geest alleen maar leven.

Maar we moeten wel volhouden. In deze tijd van de olympische spelen hoor je vaak dat sporters zich dingen ontzeggen, keihard werken om op het niveau te komen waar ze zijn, volhouden dus. Paulus vergelijkt het leven van een gelovige vaak met topsport. Maar ik zie, en hoor, velen die zo snel opgeven. ‘Het kost zo veel moeite. Ik heb een keer gebeden en het werkte niet‘ en noem maar op. Maar wat we nodig hebben is volharding. Heel veel schepen dragen die naam. Volharding. Niet na 1 x opgeven. Maar doorzetten. Er is een prijs te behalen, gaan we voor goud of nemen we genoegen met de laatste plaats? 


De geestelijke wet van zaaien en oogsten wordt hier nog eens gebruikt. Als je tarwe zaait, oogst je geen gerst, als je haat zaait geen liefde. Niet opgeven om goed te doen zal je eens  vrucht opleveren. Door de kracht van de Geest ben je daar toe in staat, maar doorzetten is een verandering van je denken, dat is ons deeltje van de overeenkomst!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.