Eén

Comments 3 Standard


Toch is er voor ons maar één God: de Vader, uit Wie alle dingen zijn, en wij voor Hem, en één Heere: Jezus Christus, door Wie alle dingen zijn en wij door Hem. — 1 Korintiers 8:6http://dawo.nl/?p=4840

Lezen: 1 Korinthiers 8

Net als Maandag gaat het ook vandaag over het al of niet eten van gewijd vlees en hoe daar mee om te gaan tegenover de andere broeders en zusters. Wij kennen dat fenomeen niet meer, omdat we in een ‘gekerstend’ land wonen, maar in Paulus dagen was dat een probleem. De mensen, die tot geloof kwamen, hadden nog steeds te maken met heidense gebruiken. Een daarvan was het eten van aan de goden gewijd vlees. Wie de Griekse mythologie, waarvan de Romeinse is afgeleid, een beetje kent, weet dat er heel veel goden waren. Eentje voor dit, eentje voor dat, en in Athene zelfs een altaar voor de ‘Onbekende God’ voor als ze er eentje vergeten waren. Ze lagen ook allemaal met elkaar overhoop, het was een zootje.

Maar Paulus leert ons dat we maar Eén God hebben: de Vader, de oorsprong van alle dingen en Eén Here Jezus Christus, door wie alle dingen zijn. Hij was de uitvoerende Macht in de Schepping. Die was er gekomen door het Woord, en dat is Jezus, vleesgeworden zegt Johannes in zijn eerste hoofdstuk. En wij zijn er door Hem. Wie we zijn en wat we zijn, kinderen van de Allerhoogste, hebben we aan Hem te danken. Omdat Hij ons vrijkocht met Zijn bloed. Andere goden zijn er niet. Alles wat anderen god noemen, inclusief Allah, is de satan, de verleider, God en Allah zijn niet dezelfde, mocht je dat soms denken. De leer van Boeddha staat haaks op het christelijke denken en ook de hindoegoden, meer dan 1000) hebben niets te maken met JHWH. Er is maar Eén God waar we rekening mee en rekenschap voor moeten houden, dat is de God en Vader van onze Here Jezus Christus. De rest is afkomstig uit het rijk der duisternis en daar moeten we ons verre van houden.

Dus ook geen beeldjes in je huis of tuin, weg ermee. Ach, goden hebben toch geen macht, zul je misschien denken. Ze zijn krachteloos. Daar kan je je in vergissen. Want de macht die er achter zit, gaat rond als een briesenden leeuw, zoekende wie hij kan verslinden. Zo’n beeldje opent deuren waardoor er van allerlei narigheid je leven kan binnenkomen. Ook al propageren de media deze beelden en yoga, wij als gelovigen dienen ons daar verre van te houden. Onze God is ook een jaloers God, naijverig. Hij wil ons zoor Zichzelf. Daar heeft Hij ook recht op, doordat Hij ons kocht en betaalde, zijn we tenslotte Zijn eigendom. Wees dat dan ook met ere!

3 gedachtes over “Eén

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.