Motivatie 

Leave a comment Standard


Al zijn wegen zijn iemand recht in zijn eigen ogen, maar de HEERE toetst de harten. — Spreuken 21:2http://dawo.nl/?p=4843

Lezen: Spreuken 21:1-10

Zomaar een eenvoudig zinnetje, maar iets wat je weer eens in de spiegel doet kijken. Het gaat de HERE God blijkbaar niet om wat je doet, hoeveel je doet, maar waarom je het doet. En het is goed om daar bij tijd en wijle eens bij stil te staan. Als je druk bezig bent met van alles en nog wat, zeker in Gods koninkrijk, dan is het belangrijk om jezelf te toetsen.

Waarom doe ik dingen wel, of juist niet? Is dat om een wit voetje bij  Heer te halen? Is dat opdat de mensen kunnen zeggen: kijk hem (of haar) nu eens? Is het om veel likes op Facebook te krijgen? Of veel bezoekers op je blog? Allemaal dingen waar je wel voor moet oppassen. Hoogmoed ligt op de loer, en dat was de zonde waar de duivel voor uit de hemel gesmeten werd. 

Of is je motivatie je liefde tot Jezus en tot je medemens, die dreigt verloren te gaan,als ze Jezus niet aannemenen als hun Redder en Verlosser, of om mensen te motiveren om uit te stappen in de kracht die ze van God, door de Heilige Geest, ontvangen hebben. De liefde van Christus dringt ons, zegt Paulus.

Als het gaat om de eer van mensen, dan heb je je loon al, zegt de Here Jezus,maar als het gaat om Hem en de grootheid van Zijn Naam, dan krijg je je loon als Hij zal zeggen: Goed gedaan, trouwe dienstknecht, kom binnen in het huis van je Heer.

Het oude lied zegt: al wat gedaan werd uit liefde tot Jezus, dat houdt zijn waarde en zal blijven bestaan. 

De rest is allemaal bijzaak. Dat is mijn motivatie en God alleen kent mijn hart. Wat de jouwe is, is ook tussen Hem en jou. Dat iedereen dat wete!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.