Geborduurd 

Leave a comment Standard


Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed. Mijn beenderen waren voor U niet verborgen, toen ik in het verborgene gemaakt ben en geborduurd werd in de laagste plaatsen van de aarde. — Psalmen 139:14-15http://dawo.nl/?p=4846

Lezen: Psalmen 139

Als man weet ik alleen van borduren dat het priegelwerk is, patronen uittellen, hoekjes en steekjes, andere kleur opzetten , opnieuw beginnen, ingewikkeld allemaal. De knapste zijn natuurlijk waarop het patroon niet is voorgedrukt, maar je alles uit je hoofd moet doen. Maar wat kan het resultaat ontzettend mooi zijn!

Zo vergelijkt David jou en mij, als een kunstig gemaakt borduurwerk door Vader God. Niet alleen jou en mij, maar ieder mens. Ieder mens is door God geschapen met een doel: Hem te eren en te aanbidden, Zijn Naam groot te maken en te leven in Zijn glorie, Zijn heerlijkheid. Zoals we eruit zien, zoals we in elkaar zitten, dat heeft God bedacht. Misschien ben je wel niet tevreden met je uiterlijk, is je neus te lang of te stomp, wil je een andere kleur haar, vind je jezelf te grof gebouwd of weet ik veel wat. Sommigen besteden ontzettend veel geld aan plastische chrirgie en het is een geweldig iets voor hen die het door een ongeluk of zo nodig hebben, maar aan de andere kant zeg je het beter te weten dan je Maker. Maar je bent zoals je bent, door de Grote Borduurder bedacht. Wat wij mooi vinden is ons vaak opgedrongen door het modebeeld. Meisjes met maatje 34 en spierbundels van stoere mannen.  Laat de mode niet je zelfbeeld verminken, maar besef dat je bedacht bent door Hem. Voor Hem ben je de mooiste! Natuurlijk is het goed om aandacht te besteden aan je lichaam, wie het bewaart, bewaart geen rottte appel, zegt het spreekwoord. Er zijn veel dingen waarmee we ons lichaam geweld aan kunnen doen, roken teveel snoepen, verkeerde eetgewoonten, te weinig bewegen, het kan onze gezondheid in de weg staan. We hebben daar dan ook een eigen verantwoordelijkheid voor. Zeker wanneer je beseft dat de Maker je gemaakt heeft. Daarentegen kan de vernietiger weer veel hebben geroofd, door ziekte etc. Maar in oorsprong zag God wat Hij gemaakt had en Hij zag dat het zeer goed was. De mens in zijn algemeenheid, maar jij en ik in het bijzonder, zijn gemaakt als kroon op de schepping, naar Zijn beeld. Laten we die kroon dan ook met ere dragen en Hem alle lof en eer geven die Hem toekomt. Door Hem te eren met ons lichaam, wat Hijzelf zo mooi gemaakt heeft! Dank U Heer, voor wie ik ben. Ik kies ervoor om te bewegen un Uw plannen voor mij.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.