Oogsttijd aangebroken…

Leave a comment Standard

Ook zei Hij: Zo is het Koninkrijk van God: als wanneer iemand het zaad in de aarde werpt en slaapt en opstaat, nacht en dag; en het zaad ontkiemt en wordt lang, zonder dat hij zelf weet hoe. Want de aarde brengt vanzelf vrucht voort: eerst de halm, daarna de aar, daarna het volle koren in de aar. En als de vrucht het toelaat, zendt hij meteen de sikkel erin, omdat de oogsttijd aangebroken is. — Marcus 4:26-29http://dawo.nl/?p=4852

Lezen: Marcus 4:26-29

De oogsttijd is aangebroken. 2000 jaar geleden zei de Here Jezus al dat de oogst groot is en de arbeiders weinig Math. 9:37. Er is nog niet veel veranderd, behalve dan het feit dat de oogst alleen nog maar groter geworden is.

Het is mooi dat Jezus het Koninkrijk van God vergelijkt met zaad, Hij deed dat al eerder in dit hoofdstuk, in de gelijkenis van de zaaier. Daar ligt het accent op de ontvanger: hoe is de grond waarin gezaaid is. Hier ligt het accent op het zaad. Het is krachtig en leven voortbrengend, terwijl het gewoon alleen maar een droog zaadje lijkt. Maar zodat het in de grond komt, zodra het gezaaid is, kunnen wij er niets meer aan doen. Dan is het het zaad zelf dat tot ontkieming komt, groeit (lang wordt) en uiteindelijk klaar is voor de oogst. Want het Evangelie van Jezus Christus is de Kracht Gods, tot behoud, voor een ieder die gelooft. (Rom 1:16) We kunnen blijven zaaien, en dat is goed, maar als we niet een keertje gaan oogsten gaat de oogst wel verloren. Daarom wordt het tijd dat we, met elkaar, beseffen, dat we met vereende krachten die oogst moeten gaan binnenhalen. Vorig jaar was ik, door mijn werkeloosheid, in staat wekelijks in Rotterdam met een team de straat op te gaan. We zaaiden, jazeker, maar we oogsten ook: ruim 1250 mensen gaven in dat jaar hun leven aan Jezus. Hoe dat komt? Dat noemen wij Krachtevangelisatie, evangelisatie in de kracht van de Heilige Geest.  Door het gebruik van de gaven van de Heilige Geest schieten mensen omhoog op de schaal van Engel, omdat 1 wonder meer doet dan 100 preken. Daarna staan ze open om hun leven aan Jezus te geven en nodigen ze Hem uit in hun hart. Op 1 oktober a.s. gaan we dat weer doen tijdens het KiXtart event in Terneuzen. Woon je in de buurt, kom gerust langs. Lukt dat niet nodig ons dan zelf een keertje uit: www.kixtart.ga

Ik zei het al met vereende krachten. Een van de lijfteksten van ons team was Amos 3:3: gaan er geen twee op pad zonder het met elkaar eens te zijn? Dat was de kracht van dit team. Dat werd ook de zwakte. Door omstandigheden waren we het op een bepaald moment niet meer met elkaar eens en het team brak op. De duivel zit niet stil om het er van het koninkrijk te verhinderen. Gelukkig zie ik dat sommigen nog steeds zijn doorgegaan met het geleerde in praktijk te brengen en zelfs team hebben opgestart. Maar eenheid in doel en visie is belangrijk. De kerk heeft als hoofddoel de missie van Jezus: het verlorene zoeken en het redden (Luc. 19:10) Alles wat daar niet op gericht is, is ballast en moet afgesneden worden. Ik heb de metafoor als eens gebruikt van de boer met meerdere kinderen. Ze hadden allemaal een functie, maar als de oogst rijp was, kwam iedereen in actie, legden ze neer waar ze mee bezig waren en gingen aan de slag.

De oogsttijd is aangebroken, mensen. Pak je sikkels, doe waar je voor geroepen bent en haal die oogst binnen, voor het te laat is!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.