Focus

Leave a comment Standard

En de Heere moge uw harten richten op de liefde van God en op de volharding van Christus. — 2 Tessalonicenzen 3:5http://dawo.nl/?p=4855

Lezen: 2 Tessalonicenzen 3:3-15

Ik heb een bril met variofocus. Dat wil zeggen dat het bovenste gedeelte gebruikt wordt voor het veraf zien en het onderste gedeelte om het dichtbij zien mogelijk te maken. Vario is meer, dus het varieert in sterkte. Door mijn hoofd te bewegen kijken mijn ogen door het betreffende deel en zien ze wat ze moeten zien. Ook hier gaat het om focus. Waar ben je op gefocust? Wat is er belangrijk voor ons? Waardoor laten we ons leiden? Zijn dat onze omstandigheden, door meningen van mensen, al of niet goed of fout? Door de angst er niet meer bij te horen? Al deze dingen kunnen ons in de war brengen en onze focus doen verliezen.

Paulus bidt dat de gemeente van Tessalonica hun focus zal behouden. Niet dat ze dat mogen doen. Ik heb het al vaker gezegd, het mogen wat hier gebruikt wordt heeft niets met toestemming te maken. Paulus spreekt het verzoek uit dat de Here hun harten zal richten op de liefde ven God en de volharding van Christus. Ik hoor het zo vaak in gebeden: Heer mag dit, Heer mag dat? Alsof de hemelse Vader Zich dan gaat zitten afvragen of Hij al dan niet permissie zal geven. Net zoals het  ‘Wilt U’ gebed,  halen dit soort gebeden de kracht en de autoriteit uit ons gebed. Heer mag Jantje tot geloof komen? Dat mag, God wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, dus Jantje ook niet! Heer mag Pietje genezen? Dat mag, daar heeft Jezus Zijn striemen voor op Zijn lichaam gedragen. Spreek autoriteit. Als je het onze vader kent staat daar nergens:Mag Uw wil geschiede, mag Uw koninkrijk komen, mogen we vandaag ons dagelijks brood. Nee er staat geen aanvoegende, maar gebiedende wijs. Laten we ons gebed niet vroom doen klinken, maar onze autoriteit laten gelden in de hemelse gewesten.

En ja, dat we inderdaad onze focus behouden: Op Gods liefde, Gods onbegrijpelijke liefde, voor ons, voor jou en mij, dat Hj Zijn Zoon zond. En laten we volharden,zoals Jezus dat deed. Die de ondragelijke pijn van geseling,marteling en kruisdood droeg, volhardend, om ons de vrede, de vrijheid, de genade, de genezing te geven. Niet opgeven, maar volharden, niet laten leiden, niet gefocust zijn op de verkeerde dingen of mensen,maar op Jezus alleen, door de Heilige Geest

Moge dat meer en meer tot onze hersens, onze gevoelens, ons wezen doordringen en ons er van doordringen, hoe groot Zijn liefde is, voor ons en door ons heen naar anderen toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.