Gods molens

Comments 4 Standard

Maar laat vooral dit u niet ontgaan, geliefden, dat één dag bij de Heere is als duizend jaar en duizend jaar als één dag. De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen. — 2 Petrus 3:8-9http://dawo.nl/?p=4867

Lezen: 2 Petrus 3:8-10

We leven nu zo’n tweeduizend jaar na de Hemelvaart van Jezus en in de verwachting van Zijn komst. Sommigen denken dat het al gebeurd is in 70 na Christus, toen Jeruzalem verwoest werd. En ja, Jezus had daar al over geprofeteerd en het had acopalytische vormen, maar als je om je heen kijkt zie je dat het duizendjarig vrederijk nog steeds niet is aangebroken. Sommigen zijn gericht op de eindtijd. Toen wij met onze band op de hoes van onze LP (zo’n zwart ding met een gaatje in het midden waar muziek op stond) een klok zetten die 10 voor 10 aanwees, schreef een recensent: in tegenstelling tot anderen is het bij Courage pas 10 over 10′

 

Of het inderdaad 5 voor 12 is, ik weet het niet. Ik ben daar zelf eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Ik weet dat het komt, zeker en ben daarop voorbereid. Maar ik hou me vast aan wat Jezus tegen de discipelen zei in Handelingen 1: het is niet aan jullie om de tijden en gelegenheden van God te kennen. Dus geen berekeningen, geen profetieën over de eindtijd van mijn kant.

Wel dat laatste, al vele malen in mijn Oprissers geciteerde, schriftgedeelte. Dat telt: God wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat. Je ongelovige partner niet, je kinderen niet, je buren en collega’s niet, niemand niet. Hij wil dat iedereen wordt gered. Iedereen, niemand uitgezonderd. Het offer wat de Here Jezus bracht op Golgotha was groot genoeg voor alle mensen die hebben geleefd, die nu leven en nog zullen leven! Denk nooit te min over Jezus bloed! Het is niet dat handjevol ‘uitverkorenen’ dat schuchter 1 x per drie maanden aan het avondmaal schuift, het zal een schare zijn die niemand tellen kan! Een voorganger zei laatst: ik denk dat we op zullen kijken wie we daar later zullen tegenkomen. En ik ben het met hem eens. Gods genade is zoveel groter dan ons beperkte menselijke denken. Het zal zijn dat iedereen die de Naam van Jezus aanroept (een beroep doet op die Naam) behouden zal worden. En dat zullen er zeer velen zijn. Wat mijn verlangen is, en dat probeer ik ook bij mijn lezers aan te wakkeren, is dat ik er velen tegen zal komen die daar zullen zijn dank zij onze evangelisatieacties en persoonlijke getuigenissen. Afgelopen zaterdag op Curacao weer 9 mensen die Jezus uitnodigden in hun hart. Zie hier het verslag: https://handelingen2000nu.wordpress.com/2016/09/06/swat-curacao-2/

Denk nooit te krap van Gods genade. Jezus is nog niet teruggekomen omdat Hij treuzelt, maar omdat Hij wil dat iedereen wordt gered. En wij, Zijn discipelen heeft Hij geroepen om dat te regelen, bekrachtigd door de Heilige Geest. Jezus zei al dat de oogst groot is, maar de arbeiders weining. In de 2000 jaar is de oogst alleen maar groter geworden…… Iedereen die je tegenkomt heeft God op het oog. Wie mag jij vandaag winnen voor Jezus? 

4 gedachtes over “Gods molens

 1. Beste Arie, dat heb je mooi geschreven. Vooral de laatste alenea’s. Wat mij opvalt aan Jezus is dat hij zich omgaf met bijzondere mensen. Allereerst kinderen als voorbeeld noemen, optrekken met misdadigers en melaatsen. Mensen die afgeschreven waren in de samenleving, er niet bij hoorden. Toen niet en nu niet. Maar Jezus is er juist voor hen. Hij gaat net zo lang op zoek naar het zwarte schaap totdat het gevonden is.

  • ..toch klinkt dit altijd wat vreemd Jeroen.
   Als ik, we, op zoek gaan naar die zwarte schapen in de samenleving, laten we m.i. heeeel veel lopen. Naar mijn idee zeg Vader dat ieder gelijk is, zeer waardevok, ongeacht (sociale) status. Wat weer niet wil zeggen dat je ze links moet laten liggen maar juist extra aandacht geeft.
   Jezus, de allerhoogste \°/ Heer, kwam én ging voor állen.. Halleluja!
   Hartelijke groet!
   Frank

 2. Iedereen die je tegenkomt heeft God op het oog…
  Je bedoeld, dat ‘God’ iedereen op het ooh heeft, neen ik aan..?!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.