Overwinning

Leave a comment Standard

Maar God zij dank, Die ons de overwinning geeft door onze Heere Jezus Christus. — 1 Korintiers 15:57http://dawo.nl/?p=4873

Lezen: — 1 Korintiers 15:50-58

Gisteren zag ik Kelly van Zon bij de Paralympics de overwinning behalen. Vanaf de grond sloeg zij het balletje weer terug naar haar tegenstander, die dacht de overwinning in de pocket te hebben en alsnog verloor. Geweldig om te zien hoe zij het uitschreeuwde van vreugde. Je kunt het Hier bekijken.

Winnen, dat willen we allemaal. Als je ergens aan mee doet, dan ga je voor goud. Zilver is dan eigenlijk verliezen, ook al is het een plak. Met Jezus gaan wij voor goud. Met Hem hebben wij de overwinning over dood, zonde en wet. Meer dan overwinnaars noemde Paulus het al in Romeinen 8. Met Hem kunnen we niet meer verliezen. Onze tegenstander weet dat en probeert ons dat uit het hoofd te praten. Maar wanneer wij gaan beseffen dat niet onze omstandigheden onze toekomst bepalen, maar wijzelf, samen met Jezus, dan weet hij dat verliest. Soms lijkt hij de overwinning te hebben. Maar als wij dan het balletje, met alle kracht die in ons is vanaf de grond terugslaan en hem ermee verrassen, dan kijkt hij mooi op zijn neus.

De Kracht van de Heilige Geest, Die in ons is, is sterker dan hij die in de wereld is, schreef Johannes al. Daarmee kunnen we alles aan. Is er geen omstandigheid die ons eronder kan krijgen. Oh, wat verlang ik naar een kerk vol van die kracht, naar gelovigen, die de moed weer hebben om die kracht te demonstreren, waar ze ook zijn. Heer, geef mij meer van die kracht.

Verlang jij ook om die overwinning te behalen? Hij is er! Iedere dag en Hij zal ons niet verlaten, nooit. Dat heeft Hij belooft: ik ben met je tot aan de voleinding der wereld. Laten we God dan uitbundig loven en prijzen, zodat iedereen het horen zal: We are the champions! Door Jezus onze Heer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.