Verleiding

Comments 2 Standard

Mijn zoon, als zondaars jou willen verleiden, bewillig er dan niet in. — Spreuken 1:10http://dawo.nl/?p=4875

Lezen: Spreuken 1:8-19

Verleiding, wie kent het niet? En wie is er nog nooit voor gevallen? En wat voor de een een verleiding is, hoeft dat nog niet voor de ander te zijn. Maar wat is verleiding? Is het een beproeving, of is het een toets?

De vader van de zoon uit Spreuken waarschuwt zijn zoon voor slechte vrienden. Wie was het ook weer die zei: zeg me wie je vrienden zijn en ik zal zeggen wie jij bent? Het gaat soms in een oogwenk. Wat maakt het uit, iedereen doet het toch, is vaak een argument om je over te halen. Beter is het om niet in die verleiding te komen door voor jezelf traphekjes neer te zetten. Zoek het niet op. Versterk je fort in vredestijd, als de strijd komt ben je te laat…..

Bewillig er niet in, ga niet mee. Ik moest meteen denken aan Psalm 1, die het proces zo duidelijk schetst:

Welzalig de man die niet wandelt in de raad der goddelozen

Niet niet staat op de weg der zondaars, noch zit in de kring der spotters.

Zie je het: wandelen, er in mee gaan, staan, je bent er gevoelig voor en zit, je bent er deel van.

Zo gaat het vaak, heel geleidelijk en funest. Onze toetsenist schreef er destijds het volgende liedje over: Verleiding

Dus de waarschuwing is duidelijk. Maar zelfs als we bezweken zijn, is er nog altijd weer die weg terug. Maar dat mag nooit de reden zijn om er maar aan toe te geven.’ Ach, God vergeeft toch wel’ fluistert de verleider bij uitstek je in het oor en als je dan toegegeven hebt zegt hij: ‘ja, je wist het, je kunt nu niet meer terug, God ziet je aankomen’ Ja, Hij ziet je aankomen, want Hij staat op de uitkijk, iedere dag om jou als verloren zoon (of dochter) weer te omarmen. Dat is genade: onverdiende gunst. Maar het is geen vrijbrief om in verleiding te komen en te vallen. Beter is het om er niet te komen en als je er toch bent, bid dan dat God je sterk maakt en vlucht, zoals Jozef deed bij Potifars vrouw.

2 gedachtes over “Verleiding

  1. Hallo Arie,

    We (mn vrouw en ik) lezen iedere ochtend je opfrisser met veel genoegen en halen er iedere dag een boodschap uit. Mn schoonzus heeft het moeilijk, toen ik haar recentelijk een opfrisser doorstuurde was ze ook geraakt. Sindsdien stuur ik hem iedere dag aan haar door. Wat is het geweldig om God te mogen dienen en wat zijn we gezegend dat we zo’n bemoediging mogen ervaren in elkaars woorden en daden. De genade die we mogen ontvangen en het vertrouwen wat we mogen hebben is fantastisch. Zelf ben ik bekeerd in mei jl en ik word op 9 oktober gedoopt in de Bethel in Drachten. Ik heb een lange periode los van God geleefd en was op eigen kracht aan het vechten en zoeken naar wereldse bevrediging. Nu leef ik onder Zijn vleugels, aan Zijn Hand en ervaar het als een voorrecht Christen te mogen zijn.

    Ik hoop nog vele opfrissers van je te mogen ontvangen.

    Bless you!

    M vrgr Bert vd Vaart

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.