Opkomen 

Leave a comment Standard

Ik zal de HEERE loven om Zijn gerechtigheid, en voor de Naam van de HEERE, de Allerhoogste, psalmen zingen. — Psalmen 7:18http://dawo.nl/?p=4878

Lezen: Psalmen 7

David wordt vals beschuldigd en stort zijn hart uit bij de Here, de Allerhoogste. (JHWH Elyon) Hij vertelt wat zijn vijanden hem aandoen, maar vertrouwt op God. Rotsvast. En dan eindigt hij deze Psalm met een belofte, maar ook een verklaring van geloof. Ik vind de tekst van de Basis Bijbel, die ik tegenwoordig altijd voor de plaatjes bij de Opfrisser gebruik, zo mooi: Hij is voor mij opgekomen. Is Hij dat al? Nee, het moet nog gebeuren. Maar het rotsvaste vertrouwen van David spreekt hier uit. Hij begint alvast met loven en prijzen nog voordat het is gebeurt. Dat is geloof. Dat is vertrouwen dat God het gewoon gaat doen.

We mogen ons hart uitstorten bij God, Hem alles vertellen, Hij is tenslotte onze Vader die van ons alles horen wil. Maar geloof hebben voordat het gebeurt zet wonderen in werking. Het is geen manipulatie van God, alsof Hij zich zou laten manipuleren. Het is geloof. Ik vind het zo mooi als Johannes in zijn evangelie de plaats beschrijft waar de wonderbare spijziging plaatsvond: de plaats waar Jezus dankte voor het brood.( Joh.6:23) Al voor de 5 broden en 2 vissen waren vermenigvuldigd dankt Hij er al voor en het wonder gebeurde.

Leven in dankzegging en aanbidding om de dingen die nog gebeuren moeten zet wonderen in werking. Je hart uitstoten bij God, Hem je nood en je verdriet, je pijn en je uitzichtloosheid vertellen, het uitschreeuwen naar Hem is geweldig, maar Hem danken voor dat alles gebeurd is, is geloven dat Hij het gaat doen. Dat is een levensstijl. Dan hoef je het ook niet meer op Facebook te zetten, omdat je graag aandacht wil, je aandacht verplaatst zich naar Hem, Die het al gaat doen. Zoals Habakuk (2:1) op de toren klom om te zien naar wat Gd gaat doen, zo mogen wij, in geloof, dat ook doen. Uitzien naar wat God gaat doen in het vertrouwen dat hij het gaat doen en Hem er voor loven en prijzen. Hij komt voor ons op, Hij staat op de bres. Hij komt voor Zijn kinderen op. Reken maar, vertrouw maar, zonder twijfel! En dank Hem er maar vast voor!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.