Keurmerk

Leave a comment Standard

Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. Uw welwillendheid zij alle mensen bekend. De Heere is nabij. — Filippenzen 4:4-5.    http://dawo.nl/?p=4886
Lezen: Fil.4:1-10
Aan het eind van zijn brief aan de Fillipenzen laat Paulus nog een paar aanmoedigen plaatsen. Het gaat in de brief al vaak over blijdschap, het wordt een aantal keren genoemd. Daarom zegt hij: Ik zeg het opnieuw. En niet even, maar altijd: Verblijd u altijd in de Heere. Blijdschap is een bemerk van het Koninkrijk van God. Zo leert Romeinen 14:17 ons. Dus niet de blijdschap die de wereld kent, vaak ten koste van een ander, maar de blijdschap in de Heilige Geest. Een van de kenmerken van de Toronto Opwekking was het lachen in de Geest. Voor veel mensen was dit zo bevrijdend om heerlijk al hun pijn en verdriet te kunnen weglachen. En de vreugde van de HERE is ons kracht, zegt Nehemia 8:11. We mogen opstaan en stralen, schitteren, want wij kennen de Here Jezus. Onze zonden zijn vergeven, onze schuld is weggedaan, we hebben weer vrije toegang tot de Vader. Dat is toch reden om blij te zijn, altijd?! Dat is hetgeen wat ons leven moet bepalen en niet de omstandigheden. 

En dan die vriendelijkheid. De HSV heeft gekozen voor welwillendheid, maar het woord dat gebruikt is betekent gewoon vriendelijk. Wat is de definitie van vriendelijk? Er zijn voor de mensen, hen groeten met een glimlach, niet snauwen en grauwen, kortom: je blijdschap omzetten in daden. En waarom dan? De Heere is nabij: of te wel in de buurt. Heeft dus niets te maken met de wederkomst, maar met het nabij zijn van God, met Zijn wonen in ons. We kunnen dit, omdat we vol zijn van de Heilige Geest. Dat maakt ons blij en vriendelijk. Het is dus niet opgelegd, met een Amerikaanse tandpasta smile, nee, het komt van binnenuit. Maak jij deel uit van het koninkrijk van God, zijn dit jouw keurmerken? Zo niet, vraag dan aan de Heilige Geest om je karakter om te vormen, naar deze  twee eigenschappen. Er is al genoeg chagrijn in de wereld, laten wij bekend staan, wat dat is de opdracht, om onze blijdschap en vriendelijkheid. Want ook daar mogen we op Jezus gaan lijken: Gods vriendelijk aangezicht, geeft vrolijkheid en licht, voor al oprechte harten. (Psalm 97:7, berijmd) Dat is het keurmerk van het koninkrijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.