3G

Comments 2 Standard

Want wij verwachten door de Geest, uit het geloof, de gerechtigheid waarop wij hopen. — Galaten 5:5http://dawo.nl/?p=4888

Lezen: Gal.5: 1-12

3G, de nieuwste telefoons hebben al 4G, een sneller laden van je webpagina’s en filmpjes. O, gaat het daar niet over? Nee het gaat over de 3G;s die we nodig hebben in ons leven: Geest, Geloof en Gerechtigheid.

Even naar de context: er waren Joden gekomen in Galaten die hadden gezegd dat je, naast je geloof in Jezus, je ook de joodse gebruiken nog moest houden, zelfs de besnijdenis. En men was erin getrapt. De eerst zo goed lopende Galaten zijn op het dwaalspoor van de wet houden gebracht. Dat je naast in Jezus geloven en je vertrouwen op Hem stellen, er nog iets nodig is om behouden te worden. Je reinste onzin, pure religie. Maar het ligt zo snel op de loer….. Je gelooft in Jezus? Maar heb je dan wel dit of dat? Houd je je wel aan zus of zo? Anders….! Het sluipt er zo snel in en weet dat religie altijd de Heilige Geest weerstaat. Daarom hebben we Die zo hard nodig, Hij onderscheidt in ons de valse geest van religie, die ons niet dichter bij Jezus brengt, maar juist verder van Hem weg.

Omdat wanneer we zelf weer dingen gaan moeten doen voor ons behoud, we aan het eind van het liedje Jezus niet meer nodig hebben. Daarom zijn die drie G’s zo belangrijk: wij verwachten door de Geest. Het is juist de Heilige Geest, Die ons op Jezus wijst. Alles en iedereen die je van Jezus afhoudt is dus NIET van de Heilige Geest, als er geleerd wordt dat je naast geloven nog heel veel moet doen, is dat dus niet van de Heilige Geest!

De joden, die dit leerden, moesten dus nog een hoop doen en dan maar afwachten of het genoeg was, aan het eind van de rit. Maar wij verwachten, door Geloof. Wanneer wij geloven in de Here Jezus, dan zijn we meteen bij de derde G: Gerechtvaardigd!

Ons geloof in Hem maakt ons rechtvaardig voor God, en dat zijn we nu al. Op straat stellen wij de vraag: Zou u zeker weten, als u op dit moment zou sterven dat u, voor 100% zeker, naar de hemel gaat? Je staat versteld hoeveel mensen, die zeggen in Jezus te geloven, dat niet zijn. Want ze hebben vanmorgen nog een zonde gedaan, dus…? Nee, we ZIJN gerechtvaardigd, uit het Geloof. Daar is niets meer voor nodig. En ja, als we gezondigd hebben, dan mogen we dat weer belijden, maar op dat moment verscheurt de Vader je toegangskaartje voor de hemel niet. Dan zou het nog van ons zondeloze leven afhangen. Ok, 4G? We hebben die zekerheid uit Genade, onverdiende gunst. Dat kan niemand je meer afpakken. Eens een kind van God, altijd een kind van God. Dat is de hoop die zeker is en die ieder kind van God moet hebben. Als de tegenstander je ergens op aanklaagt: pleit op de 4 G’s: de Heilige Geest vertelt het je, je Geloof doet het je zeker weten Gerechtvaardigd te zijn, uit Genade. Aanklacht onterecht, zaak geseponeerd!

2 gedachtes over “3G

  1. Pingback: 3 G |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.