Wedloop

Leave a comment Standard

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt. — Hebreeen 12:1http://dawo.nl/?p=4893

Lezen: Hebreeën 12:1-17
Zoals Paulus wel vaker deed, doet ook de schrijver van de Hebreeën brief dat (volgens sommigen is hij dezelfde) Het leven van een gelovige voorstellen als een wedloop. Bij een wedstrijd is het publiek van groot belang. Als de fans de club aanmoedigen geeft dat vaak een nieuwe boost om nog beter te presteren. Zo hebben ook wij ‘fans’ , de heiligen uit hoofdstuk 11. Zij staan langs de lijn om ons aan te moedigen en aan te vuren om vol te houden en zeker niet op te geven.                       
In die tijd waren de atleten naakt, kleding hinderde alleen maar bij je prestaties. Ze hadden toen noch niet van die strakke pakkies zoals nu. Dus alles afleggen wat ons verstrikt doet raken, gewoon in je nakie, zonder enige ballast, noch van de zonde, noch van dingen die we zelf moeten doen, wettisch opgelegd. Beiden kunnen ons hinderen om de wedloop te lopen. En dan volharding. Wanneer je naar sportmensen kijkt, zie je dat het hen iets kost. Oefenen, trainen, geen alcohol, op tijd naar bed. Willen ze op topnoveau presteren, dan heeft dat een prijs. Ik zie dat bij ons christenen zo weining. Genade maakt lui, hypergenade helemaal! Je hoeft er toch niets voor te doen? Dus waarom zou ik? Maar alhoewel je redding gratis is, kost discipelschap je alles. Indien je niet bereid bent alles op te geven voor Mij, zegt Jezus, dan kan je mijn discipel niet zijn. Oeps, dat kinkt heftig, maar zo is het wel. Laten we daarom ernst maken met discipelen van Jezus te zijn, Hij gaf zoveel voor ons, wat geven wij voor Hem?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.