Geen woorden,maar daden!

Leave a comment Standard

Mijn lieve kinderen, laten wij niet liefhebben met het woord of met de tong, maar met de daad en in waarheid. En hieraan weten wij dat wij uit de waarheid zijn, en zo zullen wij ons hart voor Hem geruststellen. Want als ons hart ons veroordeelt, God is meer dan ons hart, en Hij weet alle dingen. — 1 Johannes 3:18-20http://dawo.nl/?p=4901

Lezen: 1 Johannes 3:18-24

Gisteren haalde ik het nog aan en vandaag is de tekst erop van toepassing. Niet is toeval, toch? Zo lag gisteren het accent op het gebruik van onze woorden, de taal die we bezigen. Vandaag is het accent dat onze woorden niet in tegenspraak moeten zijn met onze daden. Er schijnt eeen spreekwoord te zijn dat zegt: ik versta je woorden niet want je daden zijn zo luid. Met andere woorden, je kunt mooi praten maar er klopt niets van. De leus van de betreffende voetbalploeg klopt dit jaar aardig. In de competitie alle wedstrijden 3 punten gehaald en dus bovenaan. Niet alleen praten, maar doen! 

En dat zie je inderdaad veel te weinig bij ons christenen. We loven en prijzen God in de kerk en gaan naar buiten en  veroordelen elkaar, als gelovigen, op bijzaken. Nog even en de discussie over kerstfeest barst weer los…:-) Maar het gaat erom dat we elkaar liefhebben. Ik geef Jullie een nieuw gebod, zei de Here Jezus, dat jullie elkaar liefhebben. En o, wat past verootmoediging dan ons allen. Want we gaan allemaal mank eraan. Laten we als kenmerk weer die liefde krijgen, die alle verstand te boven gaat, en het doen zoals Jezus het deed: jezelf wegcijferen ten koste van de ander. En als ons hart ons veroordeelt en we daardoor onze vrijmoedigheid kwijtraken, dan mogen we ook weer weten dat we een genadige God hebben. Hij vergeeft het ons, nog voordat we de misstap hebben begaan. Hij veroordeelt ons niet, Hij is meer dan ons hart. Er is geen veroordeling meer, weet je nog (Rom.8:1) God zegt: als je aandachtig luistert (is gehoorzaamt) en doet wat ik je zeg,dan zal ik je bovenmate zegenen. Wil je de zegen ervaren? Dan moet je gaan doen wat God zegt: de blijde boodschap verkondigen, de zieken genezen en de boze geesten uitdrijven, dat is liefde!

De toepassing van wat ware liefde is, vond plaats aan het kruis. God liet het niet bij woorden, maar voegde de daad bij het woord en stierf zelf,als Zoon voor de zonden van de hele wereld. Dat is pas echte liefde. Laten we aan Hem een voorbeeld nemen.

Geen woorden, maar daden, Leve onze Here Jezus, en Zijn kerk is 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.