Grote hoop

Leave a comment Standard

 

De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest. — Romeinen 15:13http://dawo.nl/?p=4907

Lezen: Romeinen 15:1-13

Er is veel ophef over het voorstel van de minister om mensen die ‘klaar’ zijn met het leven te helpen om te sterven. Ze gaat daar tegen het advies van de commissie, die daarvoor in het leven geroepen was, in. Zonde van dat geld overigen. Maar het is triest dat er mensen zijn die liever dood willen dan leven. We hebben het dan niet over mensen die lijden onder verschrikkelijke pijnen of ziekte, maar mensen zoals u, jij en ik.

Ik weet een betere oplossing dan een pilletje: Leid ze tot Jezus, Hij is de bron van alle hoop. Dat zien we ook in deze tekst weer. Hij is de God van de Hoop en Hij vervult ons met alle blijdschap en vrede, zodat wij hoop hebben op de toekomst. Niet alleen op een leven na dit leven, dat is een zekerheid, maar juist door de kracht van de Heilige Geest, Die in ons woont. Hij geeft ons hoop in elke situatie. Hopeloosheid hoort niet in dit rijtje thuis. Lieve lezers van deze Opfrisser, laten we de mensen die dit wensen niet veroordelen,maar juist voor hen bidden, dat ze iemand in nabijheid zullen ontmoeten, een goddelijke afspraak, die ze van Jezus vertelt en die getuigenis aflegt van de hoop die in ons is en de vrijmoedigheid om die persoon tot Jezus te leiden door Diezelfde kracht van de Heilige Geest. Je zult kracht ontvangen en mijn getuigen zijn, zei Jezus tegen de discipelen. Dat zegt Hij ook tegen ons. Ons getuigenis, als kerk, maar zeker ook als persoon, moet zo krachtig zijn, dat mensen naar ons toekomen en ons vragen waar wij onze hoop, blijdschap en vrede vandaan halen. Ga vandaag op pad en vraag aan God of er een hopeloos mens op je weg kan komen, die je van Jezus, de God van de hoop kan vertellen. Ik zie uit naar wat God gaat doen. Ik wens je een grote hoop zegen, een overvloedige hoop waar je kan van uitdelen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.