Wat volgt ons?

Comments 3 Standard

En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij demonen uitdrijven; in vreemde talen zullen zij spreken; slangen zullen zij oppakken; en als zij iets dodelijks zullen drinken, zal het hen beslist niet schaden; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden. — Marcus 16:17-18http://dawo.nl/?p=4908

Lezen:Marcus 16:9-20

Even één ding vooropstellen, ikzelf kies de teksten, die ik voor de Opfrisser gebruik niet uit. Ik ontvang ze, zoals zovelen, iedere ochtend in mijn mailbox. Ik laat me verrassen. Ik kan het dus niet helpen dat vandaag één van mijn lievelingsteksten aan de beurt is.

Wat de Here Jezus hier zegt is een gedeelte van Zijn afscheidsrede. Iedere evangelist heeft daar een stukje uit gepakt. Zo lezen we in Matteüs dat we hele volken tot discipelen moeten maken en in Johannes dat we net zo gezonden zijn door de Vader als de Here Jezus was. In Lucas dat we moeten wachten tot we met de Heilige Geest bekrachtigd zijn en in Handelingen dat we die Kracht moeten gebruiken om te getuigen. En via Marcus vertelt Petrus dat we gevolgd zullen worden door tekenen en wonderen. Dat alles staat dus in het kader van de Grote Opdracht, waar vers 15 het over heeft: verkondig het evangelie aan de hele schepping, waarbij God door tekenen en wonderen deze verkondiging zal bekrachtigen (vers 20). Jezus geeft zijn volgelingen dus een opdracht en een belofte mee. Als je erop uit gaat om de mensen van Mij te vertellen zul je gevolgd worden door tekenen een wonderen. Hij noemt er 5 specifiek:

1) demonen uitdrijven

2) spreken in een taal die je niet geleeerd hebt (Tongentaal)

3) slangen oppakken

4) iets dodelijks drinken, zonder daar schade van te ondervinden

5) zieken genezen, door handoplegging

Vier daarvan , 1,2,3 en 5, zien we een of meerdere keren terugkeren in het boek Handelingen. Nummer 4 komt in de kerkgeschiedenis wel voor. (Bisschop Eusebius)

Wat we niet lezen is dat het beperkt is tot een bepaalde periode, of tot een bepaalde bediening, nee, de tekenen volgen de gelovigen. Alle gelovigen, ja, alle. Dus ook jou en mij. Onze Arbeiders in de Oogst trainingen zijn juist daarop gericht, dat we beseffen dat we vol zijn van de Opstandingskracht van de Heilige Geest en die ook gebruiken. Ik hoor weer iemand zeggen: dat is mijn bediening niet… en dat klopt niet. Als we gezonden zijn, zoals de Vader Jezus zond, zijn we gezonden om het verlorene te zoeken en te redden (Luc. 19:10) Iedere gelovige heeft dus de Grote Opdracht om mensen tot Jezus te leiden. Tekenen en wonderen zullen je dan vergezellen. Op straat merken we dat wanneer mensen de kracht Gods ervaren hebben, gezien en gevoeld, ze daardoor meer open staan voor het evangelie. Één wonder doet meer dan 1000 preken.

Als je met mensen in contact komt hebben ze het meestal over twee dingen: het weer en hun gezindheid. Het tweede onderwerp kunnen we aangrijpen om de vraag te stellen of we voor ze mogen bidden. Je zult versteld staan hoe open mensen zijn, misschien wel juist als ze niet geloven.

Volg jij de tekenen, of volgen de tekenen jou? Wacht niet op een beweging van God, wees een beweging van God. Ga oefenen, volg een van onze trainingen of nodig ons uit:

www.krachtevangelisatie.tk

Www.kixtart.ga

Www.dewerkendoendieJezusdeed.tk

Ben je een gelovige? Kunnen mensen dat dan aan de tekenen zien, die ons volgen?

3 gedachtes over “Wat volgt ons?

 1. Pingback: Wat volgt jou? – handelingen 2000nu

 2. Pingback: Wat volgt jou? | RED-Team

 3. Goeden dag,

  Ik ben iemand die veel aan u uitleg heb over de God van Israel .
  Veel dingen. Vind ik moeilijk maar ik bid tot God dat Hij mij zal leren een discipel te zijn.

  Een vraag aan u ,
  Ik ben ziek en oververmoeit
  Ik geloof dat de God van Israel dit kan weg halen!
  Nu is mijn vraag , hoe kom ik bij mensen die voor me willen bidden?
  Zomaar naar een kerk gaan kan ik niet.
  Kunt u mij helpen?

  Kunt u mij uitleggen hoe ik ge Heilige geest mag aan roepen en hem ver staan?

  Daffyhetisaltijdvier@hotmail.com

  Met vriendelijke groet,

  Mevr. Hooghuis

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.