Door de Geest wandelen

Leave a comment Standard

 

Als wij door de Geest leven, laten wij dan ook door de Geest wandelen. Laten wij geen mensen met eigendunk worden, elkaar niet uitdagen en benijden. — Galaten 5:25-26http://dawo.nl/?p=4911

Lezen: Galaten 5:22-26

De vrucht van de Geest leggend naast je eigen leven kan je nog wel eens frustreren. ‘Ik voldoe nog lang niet aan deze eis’, denk je dan. Maar laat het nu geen eis zijn, het is een gevolg van. Een vrucht is er niet 1,2,3, die moet langzaam groeien en dat kost tijd. Tegelijkertijd is het wel zo, dat we de vrucht de ruimte moeten geven om te groeien en voedsel, anders gaat het mis. Er hoeft dus geen ijver aan te pas te komen, dan zitten we weer in het voldoen aan de wet. Nee, maar wanneer we meer en meer ruimte maken voor de Heilige Geest en Hem dus laten leiden, in elk opzicht, dan komt Hij tot Zijn recht, wat zich uit in een mooie vrucht. Het woord wandelen is hier wat zwak vertaald. Er staat; het spoor houden. We hebben tenslotte ons eigen vlees met al zijn begeerten gekruisigd?  Dat is wat vers 24 zegt. Dan kunnen we ons niet veroorloven om van het spoor af te dwalen. Als we dood zijn hebben we geen zondige verlangens meer. Hebben we die nog wel, zijn we dan al dood genoeg?

Het gevaar is, dat wanneer we meer van de Geest ervaren, we op anderen, die dat nog niet hebben, neerkijken. Of hen dat gevoel geven. Maar God kent geen kinderen die Hij voortrekt boven anderen, we zijn Hem allemaal even kostbaar. Hij heeft ons alles gegeven, de gaven en de vrucht, van de Heilige Geest. Hoe meer wij er mee aan de slag gaan, hoe meer ruimte we Hem geven, hoe meer dat openbaar zal worden in ons leven. Maar laten we nooit neerkijken op anderen, dan zijn we weer in de valstrik gelopen en ligt de zonde van hoogmoed op de loer. Ook moeten we niet jaloers zijn op anderen die meer ten toon spreiden dan wij. Hooguit dat we het verlangen hebben om dat ook meer te doen, maar toets dan jezelf of je meer ruimte moet maken, of meer over moet geven aan de Heilige Geest. Hij wil wel, Hij popelt om ons mee te nemen op het avontuur dat geloven heet. Maar Hij wacht op ons, Hij is een gentleman, maar geef je Hem de ruimte, dan is iedere dag een avontuur.

Wil je dat? Bid dan: Heilige Geest van God, ik wil mij volledig, voor de volle 100% aan u overgeven. Ik wil doen wat U mij zegt te doen, U hebt de controle. Ik geef U de sleutels (en de reservesleutels) van mij leven. Leid Mij in Uw spoor, tot eer van de Naam van Jezus. Amen.

Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.