Stuur

Leave a comment Standard

 

Het hart van een mens overdenkt zijn weg, maar de HEERE bestuurt zijn voetstappen. — Spreuken 16:9http://dawo.nl/?p=4912

Lezen: Spreuken 16:1-9

Ik weet niet of je de strijd om de verkiezingen in Amerika een beetje volgt,maar je houdt je hart vast. Voor- en tegenstanders van Trump en Clinton, er bevinden zich in beide kampen vooraanstaande christenen. Maar de uitspraken die ze doen (of hebben gedaan) blijken niet altijd van een vroom leven. Politiek is een smerig spelletje en de christenen in Amerika zijn een bepalaende factor. Als een van hen beiden op de troon van het presidentschap komt te zitten, je moet er niet aan denken.

Maar de tekst van vandaag stelt ons weer gerust. Nee, geen fatalisme, we zijn geen moslims. Maar een rotsvast vertrouwen dat wie er ook president is, Jezus altijd Koning blijft. Dat God Degene is Die het voor het zeggen heeft. Dat geldt voor de wereld politiek, maar ook in iedere situatie in ons eigen leven. We dienen niet een God die ver weg is en Zich het lot van men en mensheid niet aantrekt. We dienen een God die Zich met de kleinste finesses van ons leven betrokken weet en in ons geïnteresseerd is. Die zo dichtbij on wil zijn, dat Hij woning gemaakt heeft in ons hart!

Wat wij, of wie dan ook, bedenken, Hij stuurt onze voetstappen. Soms moet dat met lichte of zwaardere dwang, als we niet willen luisteren. Het best is dan ook om Hem van te voren al te betrekken in al je wegen. Zoals Spreuken 3: 6 dat al zo mooi zegt: Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden recht maken. Dat kan een hoop problemen in je leven schelen. Laat Hem je schreden richten, zet je voetstappen in Zijn spoor en wees, in alle opzichten, een volgeling van Jezus. Dan is geloven niet saai, maar iedere dag weer een spannend avontuur

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.