Spoedbestelling

Leave a comment Standard

Tot U, HEERE, heb ik de toevlucht genomen, laat mij niet beschaamd worden, voor eeuwig; bevrijd mij door Uw gerechtigheid. Neig Uw oor tot mij, red mij met spoed, wees voor mij een sterke rots, een burcht om mij te behouden. — Psalmen 31:2-3http://dawo.nl/?p=4915

Lezen: Psalmen 31

Vandaag weer eens een Psalm en wel een hele mooie. Natuurlijk, ik weet het, ze zijn allemaal mooi 😉 Maar als je in een nood zit, waar je geen uitkomst uit lijkt te krijgen, is dit wel een bijzondere. 

Hij begint namelijk met een prachtige proclamatie: Tot U, HERE, JHWH, de God Die er was, Die er is en Die altijd (Dezelfe) zal zijn, heb ik mijn toevlucht genomen. Dat je dat maar weet. Je kunt nergens anders beter, veiliger en betrouwbaarder schuilen dan bij Hem. Dan de uitdaging; Laat mij niet beschaamd worden. Nooit, niet, voor eeuwig. Hij durft. Niks te ‘Heer, wilt U’  gewoon, gebiedende wijs. Dat kan alleen als je een relatie hebt, als je elkaar kent. Bevrijd mij door Uw Gerechtigheid. ‘God is Rechtvaardig’ is een van Zijn Namen: JHWH Tsidkenu. 

Luister naar mij. Je oor neigen heeft iets van aandachtig luisteren. De Engelsen zeggen dat zo mooi: Lend me you ear: leen mij je oor. Zodat ik het even helemaal gebruiken mag, alle aandacht voor mij alleen is. Ik zei het al, hij durft. En dan: red mij met spoed, er is haast bij. Je kent misschien wel het gezegde, dat Gods molens langzaam malen. Dat wil zeggen dat Hij er de tijd voor neemt. Wel, deze dichter zegt, en nu even opschieten, gas erop, het is een spoedbestelling. Op Zijn tijd is een erg vrome uitdrukking, die ons zegt dat Hij het misschien wel eens gaat doen als Hij een gaatje in Zijn agenda gevonden heeft. Wel, zo is onze God niet.Hij haast Zich om ons ter hulpe te komen, zeker als de vijand ons belaagt. Hij is de Rots, de Sterke Burcht, onwankelbaar, veilig om bij te schuilen, onneembaar. Wat de nood vandaag ook  zal zijn, er is er maar Eentje waar je bij kunt schuilen, de Drieenige, de Vader, de Here Jezus, Die in de hemelen zijn en de Heilige Geest, Die in je woont. Misschien stort vandaag je hele wereld in, als alles waar je op vertrouwde weg valt. Weet dan dat Hij altijd bij je is en dat Hij naar je hoort, dat hij Zich zal haasten om je te hulp te komen en je veilig bij Hem kunt schuilen. Maar het begint met relatie. Leer Hem kennen in vredestijd, zodat je een spoedbestelling kunt plaatsen in oorlogstijd. Dan komt Hij, gegarandeerd, we mogen Hem houden aan Zijn woord: Ik ben met je, alle dagen. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.