Je hart

Leave a comment Standard

Het is namelijk niet wat de mens ziet, want de mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan. — 1 Samuel 16:7http://dawo.nl/?p=4921

Lezen: 1 Samuel 16:1-13

God is geïnteresseerd in ons hart, zodanig dat Hij het zelfs hebben wil.(Spreuken 23:26) Waarom? Omdat daar de oosprongen des levens zijn, de reden waarom we het ook moeten bewaren en beschermen. Waar je schat is, zal ook je hart zijn, zei de Here Jezus zelf.

Dit is weer zo’n mooi verhaal uit het Oude Testament. Samuel wordt door de Here op pas gestuurd om een nieuwe koning te zalven. Saul had het verbruid, tijd voor een nieuwe koning. Gewapend met een hoorn met olie, in plaats van de stenen kruik, die hij bij Saul gebruikte, gaat hij op weg. Het koningschap van Saul duurde maar even, vandaar de stenen kruik, dat van David voor eeuwig, vandaar de hoorn, daar was een dier voor geslacht, bloed voor gevloeid. Bij het huis van Isai aangekomen worden de zonen van een voor een aan Samuel getoond. Allemaal krachtige, sterke mannen. Bij de eerste denkt Samuel al meteen: dat is hem, maar de Heer zegt: Nee, nee, niet wat voor ogen is, niet met je wat je eigen ogen ziet. Is belangrijk, maar het hart. Ergens blijkt er bij de schapen nog een zoon te zijn. Waarom hij er in eerste instantie niet bij was, weet niemand, maar hij was er niet. Moet wel worden gehaald en daar staat hij dan: David, de man naar Gods hart. Iets in David heeft het hart van God geraakt. Was het zijn geloof? Met dat geloof ging hij op Goliath af, gewapend met 5gladde  steentjes. Waarom 5? Wel Goliarth had nog 4 broers, als die er toevallig bij waren geweest, had hij ze ook verlagen. Dat is geloof. Wie tot God wil naderen moet in Hem geloven zegt de Hebreeënbrief, dus geloof is zeker belangrijk.
Nee, het was zijn hart, zijn hart was verpand aan God, verknocht aan Hem. Was David dan zo goed? O nee, hij was ook zwak, verleidde Batseba en doodde haar man, maar vond toch genade in de ogen van Heer.

God wil ons hart, dat het Hem toebehoort en aan niemand anders. Daaarom zegt Hij ook vandaag tegen jou en mij: Mijn zoon, Mijn dochter, geef mij je hart. Ik wil er in wonen. Heb je Hem al uitgenodigd om in je hart te komen? Www.gratisgeschenk.ga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.