Nutteloos

Leave a comment Standard

En al zou ik al mijn bezittingen uitdelen tot levensonderhoud van de armen, en al zou ik mijn lichaam overgeven om verbrand te worden, maar ik had de liefde niet, het baatte mij niets. — 1 Korintiers 13:3http://dawo.nl/?p=4922

Lezen: 1 Korintiers 13
Vandaag een woord uit 1 Cor. 13, een hoofdstuk in de Bijbel wat mensen vaak gebruiken om de gaven van de Geest te bagatelliseren. Wat Paulus in dit hoofdstuk bedoelde te zeggen was, is dat de gaven niet kunnen functioneren zonder de vrucht van Gal. 5:22. Ze horen onlosmakelijk bij elkaar. De liefde is de schil die om de andere 8 partjes heen zit en de boel bij elkaar houdt.

Zonder liefde, maar dan wel de goddelijke agape liefde, is alles wat we doen nutteloos, zoals alles wat we doen zonder geloof zonde is (Rom. 14:23) We kunen uren in tongen spreken, profeteren en gezien deze tekst ook nog eens super barmhartig zijn, zonder liefde is het vuilnis, stelt het niets voor. Daarom zegt Jezus ook dat je dat met dat soort dingen niet te koop moet lopen, dan heb je je loon, alle aandacht en bewondering van mensen, reeds. Maar als liefde je drijfveer is, dan doen we deze dingen omdat de liefde ons drijft. Als liefde je drijfveer is, ben je bewogen met zieke mensen en wil je hen genezen door de kracht van je geloof. Als liefde je drijfveer is, lig je wakker omdat je weet dat anderen nog verloren gaan als ze Jezus niet aannemen. 1 Cor. 13 bagatelliseert de gaven van de Geest niet, ze ze stelt hen juist in de spotlight. Geloof door liefde werkende geven een extra boost aan het functioneren in de gaven. Zonder liefde was Jezus offer nutteloos geweest, maar juist omdat Hij ons zo lief heeft, zond Hij Zijn Zoon en ging de Here Jezus. Om dat grandioze offer bekend te maken en ervoor te zorgen dat mensen dat gaan zien, hebben we de (gaven van ) de Heilige Geest nodig. Dan offeren  we onszelf en onze vrije tijd op, omdat het de liefde van Christe, de agape, is, die ons drijft

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.