Toerusten, bevestigen, versterken en funderen

Leave a comment Standard

  De God nu van alle genade, Die ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus, Hij Zelf moge u – na een korte tijd van lijden – toerusten, bevestigen, versterken en funderen. Hem zij de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid. Amen. — 1 Petrus 5:10-11http://dawo.nl/?p=4927

Lezen: 1 Petrus 5:5-11

Wat een belofte lezen we hier! Geweldig, dat de God van de genade, dus die niet doet naar wat wij doen, maar handelt uit liefde, ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid. Die gekomen is door het geloof in de Here Jezus Christus. Hij Zelf zal ons, toerusten, bevestigen, versterken en funderen. Ook als is er lijden, om de Naam van Jezus, om ons geloof, verdrukking of aanvallen van de brullende satan, God is het Die ons vasthoudt, Die bij ons is, Die ons sterk maakt. Dan zijn we voor geen kleintje vervaard. Wordt de opgejaagde de jager, staan we sterk in eke situatie door de kracht van de Heilige Geest. Zo’n liefdevolle en trouwe God hebben wij, die ons alles wat we nodig geeft, niet met mate, maar overvloedig. Sterkte in de strijd!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.