God zien

Leave a comment Standard

Niemand heeft ooit God gezien. Als wij elkaar liefhebben, blijft God in ons en is Zijn liefde in ons volmaakt geworden. — 1 Johannes 4:12http://dawo.nl/?p=4929

Lezen: — 1 Johannes 4:7-21

God zien met je eigen ogen, wie heeft dat, wie kan dat?   We zien dat Elia op de berg Horeb de opdracht krijgt om zijn gezicht te bedekken als de Here aan hem voorbijkomt. Hij ziet Hem dan ook alleen van achteren. En als Mozes van de berg komt en wel van aangezicht to aangezicht met Hem gesproken heeft vragen de mensen hem zijn gezicht te bedekken omdat ze niet tegen de glans kunnen. Er zijn wel mensen die Hem gezien hebben: alle mensen die een ontmoeting hadden met Jezus tijdens Zijn verblijf op aarde: Als je Mij gezien hebt, heb je de Vader gezien, zei Hij tegen Filippus.

Nu is de link tussen God zien en elkaar liefhebben niet meer zo moeilijk te leggen. Als we elkaar liefhebben, dat is de voorwaarde dat God in ons blijft. Nu is dat niet helemaal waar, Hij blijft altijd bij en in ons, Hij heeft belooft dat Hij bij ons zal zijn alle dagen. Maar in ons blijven betekent hier dat Hij zichtbaar in ons zal zijn door: die Liefde, de Agape liefde, de goddelijke liefde, die Hij in ons hart heeft uitgestort. Dan is Zijn liefde in ons volmaakt geworden en is Hij zichtbaar in ons.

Dan hebben we nog een hele inhaalslag te maken. We hebben als christenen over het algemeen wet gepredikt in plaats van genade.Mensen denken dat geloven inhoudt dat je dingen moet en niet meer mag. En dan ook nog leuke dingen, de zonde is tenslotte zoet, zegt het Woord. Dan is geloven dus helemaal niet meer leuk. Vind je het gek dat zoveel mensen afhaken en er niets meer mee te maken willen hebben. Natuurlijk zijn er regels, als je regelmatig mijn Opfrissers leest, dan weet je hoe ik erover denk. Maar als we de mensen het leven na de keus willen opdringen voor dat ze de keus voor Jezus hebben gemaakt, dan missen ze dus de drive die wij hebben, omdat we Jezus hebben leren kennen. Laten we het aan de Heilige Geest over laten om de mensen te overtuigen van zonde, gerechtigheid en oordeel, Hij kan dat veel beter en in liefde en kan zelfs zonder hulp, in deze.

Laten we stoppen met mensen te veroordelen en de wet te prediken: Jezus heeft de wet vervuld. Niemand komt in de hemel omdat hij de wet houdt, je komt alleen in de hemel omdat je Jezus hebt aangenomen. Wanneer wij die liefde, die acceptatie aan de mensen  laten zien, dan laten we een beeld van God zien. Wij zijn tenslotte naar Zijn beeld geschapen, Hij woont, met Zijn liefde in ons. En wij hebben de opdracht om elkaar en onze naaste en onze vijanden lief te hebben. Dan zullen de mensen naar je toekomen en zeggen dat ze meer willen weten van die liefde, die in je is. Wat een kans hebben we om aan de wereld om God, Die in ons woont te laten zien. Dank U, Heilige Geest van God, dat U dat, door Uw kracht waarmee U ons hebt vervuld en Uw liefde waarmee U ons hebt doordrenkt door ons heen kan laten zien. Ik wil meer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.