Geen andere Naam

Comment 1 Standard

Deze Jezus is de steen die door u, de bouwers, veracht werd, maar Die de hoeksteen geworden is. En de zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven waardoor wij zalig moeten worden. — Handelingen 4:11-12http://dawo.nl/?p=4930

Lezen: Handelingen 4:1-14

Even het verhaal schetsen: Johannes en Petrus lopen langs de Schone Poort Jeruzalem in. Daar zit een man, die iedereen kent, een verlamde. Iedere morgen wordt hij daar neergezet om te bedelen en vandaag is zijn dag. Op de vraag om een aalmoes antwoordt Petrus dat hij geen geld of goed heeft,maar dat hij hem geeft wat hij heeft: hij wordt gezond en kan weer op zijn benen staan! Opwekking breekt uit en 5000 mensen komen tot geloof! Wat een kracht is er in de Naam van Jezus! Ze worden gearresteerd en moeten zich de volgende morgen verantwoorden voor de leiders van het volk. Dan wordt hen gevraagd op gezag van welke naam zij dit hebben gedaan. Dat is de kans voor Petrus, die zich al eerder een geweldige prediker heeft betoond. Hij zegt dat ze dat hebben gedaan in de Naam van Jezus, die Jezus die de leiders hebben laten doden, maar die weer uit de dood is opgestaan (Noteer dat ze werden gearresteerd door de wachters van de Sadduceeën, die niet in de opstanding geloofden 😉  En dat deze Jezus de Steen is die door de bouwlieden, de leiders, veracht werd, maar die De Hoeksteen is, waarop Gods Zijn Kerk bouwt. Psalm 118:22 En er is onder de hemel geen enkele andere Naam gegeven (door God) dan de Naam van Jezus waardoor mensen behouden moeten worden, niet kunnen, nee moeten. Het is dus een opdracht, een bevel. Alle mensen moeten behouden, gered worden en alleen door die ene Naam. Er is zoveel kracht in de Naam van Jezus, dat verlamde benen weer krachtig worden, dat ziekte moet wijken, iedere ziekte. Voorwaarde is dat wij dus die Naam gebruiken, zoals Petrus en Johannes dat deden. Met gezag en autoriteit. Zij baden niet of God hem wilde genezen, want dat wisten zij, zij keken hem aan, pakten zijn hand en trokken hem overeind en spraken het bevel om te genezen, wat dan ook onmiddelijk gebeurde. De al van zijn geboorte af verlamde voelde zijn benen en enkels sterk worden en liep! We krijgen hier gewoon een stukje praktijk onderwijs in Krachtevangelisatie. Weten wie je bent in Christus, doet je zo handelen. Niet vragen aan God, Die boven is, maar handelen uit de kracht van God, Die in je is. 

Hoe jammerlijk het ook is voor alle mensen die niet in Jezus geloven, maar in een andere God: er is geen andere Naam, dan de Naam van Jezus. Wij zullen die Naam moeten verkondigen, zoals Petrus en Johannes dat deden met hun stukje Krachtevangelisatie. Dat is wat we de mensen leren die wij Kixtarten (www.kixtart.ga) en zien dan ook dat de mensen die Jezus aannemen als hun Redder en Verlosser. Wil jij ook zo handelen in die kracht? Nodig ons uit en je gaat het zien!

Geen andere Naam, want er is kracht in die Naam, als we die gebruiken. Laten we Hem dan ook gebruiken tot eer en glorie van die Naam. Geen andere Naam, dan de Naam van Jezus!  

Een gedachte over “Geen andere Naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.