Geen slaaf meer

Leave a comment Standard

Want als wij met Hem één plant zijn geworden, gelijkgemaakt aan Hem in Zijn dood, dan zullen wij ook aan Hem gelijk zijn in Zijn opstanding. Dit weten wij toch, dat onze oude mens met Hem gekruisigd is, opdat het lichaam van de zonde tenietgedaan zou worden en wij niet meer als slaaf de zonde zouden dienen. Want wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde. — Romeinen 6:5-7http://dawo.nl/?p=4956

Lezen: Romeinen 6:1-14

Niets is meer onomkeerbaar dan de dood. Het is het einde. De persoon die je kende is er niet meer. Je kunt niet meer communiceren. Het lichaam is koud, doods. Alle sprankeling is er uit. Triest als je dan de Here Jezus niet kent.

Paulus vergelijkt ons geloof met sterven. Met Christus gestorven. Dan zijn we dus ook dood, de oude persoon is er niet meer, onvindbaar. Alleen zijn wij niet meer dood, maar leven we, doordat Zijn opstanding ook de onze is. Als we uit het water van de doop weer omhoogkomen, zijn we schoon, en door Zijn Bloed en door de opstanding in dat nieuwe leven. Dan hoeven we geen slaaf meer van de zonde te zijn, want we zijn dood. We kunnen geen straf meer krijgen, want we zijn dood. En doden hoeven geen boetes te betalen, geen straf meer uit te zitten. De zonde heeft geen recht meer op ons,want we zijn er niet meer. We zijn, door onze bekering en onze doop, vernieuwde mensen geworden. En door de Heilige Geest, Die in ons woont, hebben we ook de kracht om ons los te schudden van onze zondige begeerten, verlangens. Rechtens vrij van de zonde. Als we nog zondigen, dan is daar geen veroordeling meer,maar laten we het niet gebruiken om er maar op los te leven. God houdt van ons zoals we zijn, maar houdt teveel van ons om ons te laten zoals we zijn.

Maak vandaag een nieuwe start: 

-bekeer je, als je dat nog niet hebt gedaan

– laat je dopen (door onderdompeling) als je dat nog niet hebt gedaan

– en begin dat nieuwe, Geestvervulde leven te leven,als dat nieuwe mens, dat een nieuwe identiteit heeft ontvangen en leeft tot in eeuwigheid.
—————————————————————————————————–

Ken jij de online Bijbel al?

Heb je al op ons als goede doel gestemd  Het kan iedere dag 1 x)

Klik op ons logO

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.