Stromen als water

Leave a comment Standard

Laat het recht stromen als water, de gerechtigheid als een altijd stromende beek. — Amos 5:24http://dawo.nl/?p=4959

Lezen: Amos 5:21-27

Lippendienst. Zo noemen we het als je de mond vol hebt van God en van alles wat er mee te maken heeft,maar als je leven er niet mee overeenstemt. Daar gaat het hier over in deze tekst. De link naar de brief van Jacobus is snel gelegd. Geloof uit zich in (goede) werken. Genade laat zich zien in je handel en wandel. 

Rechtspraak in het oude Israel gebeurde door de oudsten in de poort. Later ook wel door rechters, denk aan de gelijkenis van de onrechtvaardige rechters. De Here wilde een onafhankelijke, eerlijke rechtspraak. Niet eentje die de armen uitbuitte  en de rijken voortrok. Dat heeft te maken met de regels in Gods Koninkrijk. Daar is immers iedereen gelijk. Blank of zwart, rijk of arm,als we voor God staan hebben we maar 1 ding nodig: dat we gerechtvaardigd zijn door het offer van Jezus. God zelf geeft genade voor recht. Daarom worden we alleen uit genade behouden en die hebben we allemaal even hard nodig. Gods liefde voor ons is zo ontzettend groot. Groter dan onze zonden. Maar Hij wil wel dat we wandelen op Zijn wegen. Om dat te kunnen hebben we ook nog eens een keer de Heilige Geest gegeven. Hij laat het stromen in, door en uit ons (Joh. 7:37) Vanuit die Bron kunnen we leven, liefhebben, aanbidden en Hem eren. Tot eer van Zijn Naam.
—————————————————————————————————–

Ken je de Online Bijbel al?

Heb je al op ons gestemd?

http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/dordrecht/st-arbeiders-in-de-oogst_39188

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.