Geen woorden, maar kracht

Leave a comment Standard

Want het Koninkrijk van God bestaat niet in woorden, maar in kracht. — 1 Korintiers 4:20http://dawo.nl/?p=4960

Lezen: 1 Korintiers 4:16-21

Gisteren was de stelling van de dag bij Groot Nieuws Radio (1008 AM of via http://www.grootnieuwradio.nl): de preek heeft geen impact op mijn leven in de week. 48% was het daar mee eens en 52 niet.

Dat is een verbijsterende uitslag, in aanmerking genomen dat er zovelen zijn, die ontzettend veel werk maken van hun preken. In je preek wil je de mensen iets mee geven, waar ze iets aan hebben, hoort het Woord van de sprekende God centraal te staan. Het is daarom belangrijk om te horen wat ‘de Geest tot de gemeente zegt’

Maar vandaag lezen we dat het Koninkrijk van God niet bestaat in woorden, maar in kracht. En natuurlijk wordt daar de Kracht van de Heilige Geest mee bedoeld. Het is die kracht, die mensenlevens verandert, die zieken doet genezen en gebondenen weer vrijzet. Die kracht hoort dus bij onze prediking te horen. 1 wonder doet meer dan 1000 preken, zegt men wel eens en ik ervaar dat het waar is. Het is het principe wat we gebruiken bij onze Krachtevangelisatie. Waneer mensen de kracht van God zien en voelen, staan ze veel meer open voor het evangelie en is het een kleine stap om hen het koninkrijk binnen te brengen. Ook het Script van het hart, dat we gebruiken is gebaseerd op hetzelfde principe. Door de Kracht  Gods, Die daar doorheen werkt hebben wereldwijd al meer dan 10 miljoen mensen Jezus uitgenodigd in hun leven!

Zodra we gaan preken, of discussiëren, gaan de luiken bij mensen dicht. Ze zijn suf gepreekt en vooral doordat men vaak niet leeft overeenkomstig het woord dat men brengt. Maar Gods Kracht is niet te ontkennen. Ik herinner me dat hindoestaanse stel, bij onze actie in Terneuzen. Ze ervoeren die kracht en wilden meer weten. Ze waren meteen hongerig en zouden de volgende dag naar de kerk gaan. God doet geen half werk, ze ervoeren datgene wat er gebeurde als reëel, als echt. En God is echt en Zijn Kracht onmiskenbaar. Als wij als gelovigen, maar zeker ook als we (wel eens) het woord bedienen ons meer door die Geest zouden laten leiden,komt er een verandering. Dan gaan mensen de preek onthouden, hebben ze het bij de koffie, na de dienst, over niets anders meer dan over het Woord dat ze hebben gehoord en de kracht die ze hebben gezien en ervaren. Waar is het mis gegaan?

Ik bid dat de Heilige Geest meer en meer de plaats en de ruimte gaat krijgen in onze diensten, dat er gepredikt gaat worden onder de zalving van de Heilige Geest en de kerk een kerk vol van Kracht gaat worden. Bid jij mee?

—————————————————————————————————–

Ken jij de Online Bijbel al? Klik op de button voor meer info


Help jij om ons op de eerste plaats te krijgen? Klik op ons logo

http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/dordrecht/st-arbeiders-in-de-oogst_39188

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.