Wat bedenk je?

Leave a comment Standard

Immers, zij die naar het vlees zijn, bedenken de dingen van het vlees, maar zij die naar de Geest zijn, de dingen van de Geest. Want het bedenken van het vlees is de dood, maar het bedenken van de Geest is leven en vrede. — Romeinen 8:5-6http://dawo.nl/?p=4970

Lezen:Romeinen 8:1-17

Een van de belangrijkste dingen, als we net christen geworden zijn, maar ook later, is het vernieuwen van ons denken. Paulus spreekt daarover in Rom. 12, maar ook hier tref je het aan. Als we geloven hebben we een andere denkwijze gekregen, alleen moeten we die nog gaan toepassen. Dat is een grotere geestelijke strijd dan je misschien denkt. Omdat ons denken is geïnfiltreerd, niet alleen door de vijand, maar ook door ons eigen ‘ik’ Die kan soms nog wel een grotere vijand zijn dan we beseffen, zeker als we last hebben van een ‘vijfde colonne’ in ons.

Paulus schrijft ook ergens dat we de gezindheid van Christus hebben, in het engels staat er dan:’ de mind of Christ’. We moeten dus leren denken zoals Hij. Wat ons daar het allermeeeste bij helpt is overgave aan de Heilige Geest. Daar gaat nu precies de tekst over van vandaag. Door wie laat je je leiden: door je eigen ‘ik’, je zondige verlangens, je emoties, je opvliegendheid, of heb je je leven totaal overgegeven aan de Heilige Geest? Afgelopen maandag sloten we de module ‘Dieper met de Heilige Geest’ af van onze Bijbelschool. Alle deelnemers hadden ervaren dat hun relatie met Hem verdiept was. We moeten beseffen dat als wij, gevuld met Gods Geest, ergens binnenkomen, we Zijn tegenwoordigheid binnenbrengen. En dat is leven. We zijn levenbrengers doordat we mensen tot Jezus kunnen leiden, doordat we op zieken de handen leggen en ze genezen, doordat demonen op de vlucht gaan voor de Naam van Jezus, beseffen we dat?

Dan zie je dat het tweede deel van de tekst uitkomt: het bedenken van de Geest, het laten leiden door de Geest is leven en vrede. Niet alleen voor je eigen leven, jazeker wel, ook heel belangrijk, maar ook voor dat van anderen die jij ontmoet, vanaf vandaag. 

Gebed: Heilige Geest van God, ik geef U het stuur van mijn leven in handen, U mag mijn leven bepalen. Waar ik ook ga, ik wil Uw stem verstaan en doen wat U zegt. Hier ben ik, Heer, ik wil de dingen van U bedenken, leid mij , in Jezus naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.