Zien of geloven?

Comment 1 Standard

Wij hebben dus altijd goede moed en weten dat wij, zolang wij in het lichaam inwonen, uitwonend zijn van de Heere, want wij wandelen door geloof, niet door aanschouwing. Maar wij hebben goede moed en wij hebben er meer behagen in om uit het lichaam uit te wonen en bij de Heere in te wonen. — 2 Korintiers 5:6-8http://dawo.nl/?p=4974

Lezen: 2 Korintiers 5:1-10

Eerst zien en dan geloven, veel mensen denken zo en vinden het dan bek dat ze geen wonderen zien. Scepsis is een eigenschap die ons Nederlanders beslist niet vreemd is. Je vindt het op facebook, als er verteld wordt over wonderen. ‘Is het medisch bevestigd?’ Etc. Natuurlijk mag je de dingen onderzoeken, maar nooit om het tegendeel te kunnen bewijzen! 

Iemand zei eens tegen me, toen ik voor zijn ongelijke benen gebeden had, dat het een trucje was. Ik antwoordde dat de Naam van Jezus mij daarvoor te heilig is! Niks trucks, het gebeurt echt!

Wandelen door geloof in plaats van aanschouwen opent de Deur  voor het zien van Gods kracht. Wil je dat? Dan zul je de gaven van geloof (één van de negen gaven van de Heilige Geest) moeten ontwikkelen. Aangezien Hij met al Zijn gaven in jou komt wonen, als je in de Geest gedoopt wordt, heb je deze, net als de andere acht. Dat bedoelt Paulus als hij zegt dat we moeten jagen naar de gaven.

Leven in het ons huidige lichaam, dat een tempel van Gods Geest is, doet ons soms verlangen naar meer, zoals Paulus hier beschrijft. Ik heb dat verlangen nog niet, maar we mogen weten dat het beste nog moet komen. Dat kan je verlangen om in moeilijke tijden bij de Heer te zijn, aanwakkeren. Tot die tijd, hebben we een missie: zoveel mogelijk mensen mee te nemen het Koninkrijk in. Daar heb je die gave bij nodig! Het is een keuze. Waar wil je in wandelen, eerste zien, of eerst geloven?

Een gedachte over “Zien of geloven?

  1. Pingback: Zien of geloven? |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.