Blijde verwachting

Leave a comment Standard

Maar wij verwachten, overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. Daarom, geliefden, terwijl u deze dingen verwacht, beijver u om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden in vrede. — 2 Petrus 3:13-14http://dawo.nl/?p=4975

Lezen:2 Petrus 3:8-18

Je leven gaat er anders uitzien, als je in verwachting bent. Je bereid je in alles voor op de komst van het kindje. Er moet een kamertje worden opgeknapt en veranderd in kinderkamer, nieuwe meubels gekocht, behang uitgezocht. Ontzettend leuk allemaal. Langzaam ga je al kleertjes kopen, lastig als je niet weet, of wil weten, wat het wordt. Je lichaam gaat veranderen en je gaat er ook anders mee om. Velen, die nog roken, grijpen het aan om ermee te stoppen. Je gaat anders eten, want wat jij eet, eet je kindje ook. En wat duren die maanden lang! Op het eind loop je te zuchten en kan je haast niet wachten totdat het zover is. Maar het is een geweldige tijd, waarin we kunnen genieten van wat er nog niet is, maar wat al wel laat merken dat het er is. De eerste keer dat je leven voelt, is het echt of is het verbeelding? En als ze gaan groeien, gaan ze ‘schoppen’ Ja, hoor, hij of zij is in aantocht. Over de barensweeën heb ik het nog maar even niet.

Zo zou het ook met ons moeten zijn, die de komst van de Here Jezus verwachten. Zeker in deze tijd van advent, waar we, als het goed is, niet alleen stil staan bij de eerste komst, maar ook bij de wederkomst van de Here Jezus. Reikhalzend zien we uit. ‘Ik zit op het pintje van mijn stoel, het is zo spannend’, zongen Elly en Rikkert.

 Is dat zo? En we verzorgen ons lichaam om op zijn komst voorbereid te zijn. Dat zegt Petrus hier tenminste. Om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden. Oeps, dat wordt dan toch weer werk aan de winkel!  Jazeker, we worden om niet, gratis, gerechtvaardigd en beërven het koninkrijk uit genade. Maar dat is nog geen reden om er maar op los te leven. Onbevlekt en smetteloos worden we alleen maar door het bloed van de Here Jezus, dat ons schooonwast, op hetzelfde moment dat we ons leven een Hem overgeven en Hem uitnodigen in ons hart. Ik hoorde onlangs weer dat het water van de doop dat doet, maar dat klopt niet. Zijn bloed en niets anders doet dat. Schoongewassen in het bloed van het Lam. Hem verwachten betekent wel, dat je je leven op orde hebt, zoals het kamertje dat klaar is, met alles gewassen en gestreken in de commode. Hem verwachten betekent dat men het aan je kan zien, je groeit in geloof, in uitstappen, je straalt  het uit. Hem verwachten is anderen mee nemen, omdat Hij niet wil dat er ook maar iemand verloren gaat (vers 9) 

Kunnen de mensen aan ons zien, dat we in blijde verwachting zijn?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.