Spreek

Leave a comment Standard

Open je mond voor een stomme, voor de rechtszaak van allen die verkwijnen. Open je mond, oordeel met rechtvaardigheid, en verschaf recht aan de ellendige en de arme. — Spreuken 31:8-9http://dawo.nl/?p=4976

Lezen: Spreuken 31:1-8

De Bijbel kent een aparte zonde, de zonde van nalatigheid. Dus als je niets doet terwijl je dat wel had moeten doen. We hebben als gelovigen wel eens de neiging om het liedje: Gij in uw klein hoekje en ik in het mijn’ al te letterlijk te nemen. M.a.w. als het me niet raakt en ik er niet direct bij betrokken ben, dan is het een ‘ver van mijn bed show’ en heb ik er niet zoveel mee te maken. In het gunstigste geval maken we een gift over ;-0)

Toch zegt de wijze vader hier tegen in zoon, dt hij zijn mond moet openen voor een stomme, iemand die niet kan spreken, voor een rechtszaak van allen die verkwijnen. Die zoon zal later een koning worden en rechtspreken. In de Bijbel zien we telelens weer dat God verdraaide rechtspraak haat, dat Hij wil dat arm en rijk gelijk beoordeeld worden. Hij heeft een hekel aan corruptie. Wij, als Zijn kinderen, moeten dat dus ook hebben. Een hekel aan onrecht. Dat kan groot, op wereld niveau, kleiner op landelijk niveau, maar ook op lokaal niveau en nogdichterbij. Heeft ieder kind in de klas van jouw kind een cadeautje gehad, gisteren? Het zijn soms kleine dingen, die we met elkaar recht kunnen zetten.

Open je ogen en kijk met Gods ogen de wereld in. Als we die willen verbeterenmoeten we toch echt bij onszelf beginnen.  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.